• Slika otroka na ultrazvoku.

Če bi vedela, da bo moj nerojeni otrok ob splavu trpel bolečino, tega ne bi nikoli naredila!

Angležinja, Ann Marie Tudor, ki se je odločila za končanje življenja svojega nerojenega otorka v 23. tednu, je vložila tožbo z zahtevo, da morajo vsi, ki izvajajo postopke končanja življenja nerojenih otrok, seznaniti ženske pred postopkom, da  nerojeni otrok v tej starosti občuti bolečino.

»Če bi maternica imela okno, bi se manj žensk odločilo za končanje življenja nerojenega otroka,« je izjavil ameriški zdravnik, dr. Bernard Nathanson, na začetku kariere sicer odločen zagovornik končanja življenja nerojenega otroka, ki pa je povsem spremenil mnenje. Ko je lahko z ultrazvokom spremljal potek postopka končanja življenja nerojenega otroka, je postal goreč nasprotnik teh postopkov.

Njegova izjava že sama nakazuje, da bi ljudje drugače gledali na končanje življenja nerojenega otroka,  če bi imeli celotno vedenje, kaj tak postopek je; kako poteka; kaj pomeni za nerojenega otroka; če bi se zavedali, da gre za živega otroka; če bi slišali njegov srčni utrip. Prav tako je prepričan, da se veliko mater ne bi odločilo končati življenje svojega nerojenega otroka, če bi vedele vse to.

Ann-Marie Tudor iz  Velike Britanije je ena od mnogih, ki se je odločila za končanje življenja svojega nerojenega otroka (v 23. tednu nosečnosti) na osnovi nepopolnih informacij.

Njen odvetnik pravi: »Stranka je privolila v postopek končanja življenja nerojenega otroka v 23. tednu nosečnosti  na osnovi nepopolnih informacij in to odločitev sedaj zelo obžaluje. Če bi vedela, da otrok v 23. tednu nosečnosti trpi bolečino, se ne bi odločila za postopek«.

Gospa Tudor sicer meni, da je pravica ženske, da se sama odloči o življenju svojega nerojenega otroka, vendar na osnovi vseh informacij, celotne resnice.

Čeprav izvajalci končanja življenja nerojenega otroka še vedno razglašajo, da nerojeni otrok pred 24. tednom ne čuti bolečine, najnovejše raziskave dokazujejo, da nerojeni otrok občuti bolečino že v 8. tednu nosečnosti.

Polona Naglič

Povezava na članek, objavljen na www.liveaction.org

https://www.liveaction.org/news/uk-woman-lawsuit-baby-pain-aborted/

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top