• Slika je s twiter profila Mitje Blažiča.

Ekskluzivno: Poglejte imena aktivistov, ki se skrivajo za Okrožnim državnim tožilstvom in katoličanom odrekajo pravico do molitve!

V javnosti odmeva odločitev Okrožnega državnega tožilstva, ki obtožuje in kazensko preganja Zavod KUL.si, spletno stran 24kul.si ter dr. tadeja Strehovca zaradi objave podpisnikov peticije, ki so od vlade zahtevali, da leta 2016 katoličanom prepove molitve za nerojene otroke. To kar je normalnih državah del svobode izražanja, je za državnega tožilca Marko Godca razlog, da kazensko preganja pokončne slovenske katoličane, ki spoštujejo živlejnje nerojenih otrok.

Noben podpisnik poziva za nadaljevanje usmrtitev nerojenih otrok, po objavi članka na 24kul.si do danes ni zanikal svojega podpisa ali od njega odstopil.

V ozadju ovadbe so finančno privilegirani predstavniki levičarske elite in bogato plačane levičarske civilne družbe, ki od Okrožnega državnega tožilstva zahtevajo cenzuro, omejitev verske svobode ter finančne in zaporne kazni za katoličane, ki se zavzemajo za spoštovanje pravice otrok do življenja. Navajamo seznam posameznikov, ki katoličanom z ovadbo odrekajo pravico do verske svobode in svobodo izražanja:

 1. Eva Gračanin – Legebitra - https://legebitra.si/kdo-smo/
 2. Mateja Capek  https://familylab.si/laboratorij/za-mladostnice-in-mladostnike/skupina-za-mladostnike-samoposkodovalce/
 3. Andreja Hočevar  http://www.pedagogika-andragogika.com/ucitelj/7
 4. Tina Mahkota https://www.delo.si/kultura/knjizevni-listi/dobrega-prevajalca-ni-brez-stevilnih-prebranih-knjig.html
 5. Marjeta Mencin Čeplak - Fakulteta za družbene vede UL - https://www.fdv.uni-lj.si/obvestila-in-informacije/imenik-sodelavcev/pedagogi/kartica/marjeta-mencin-ceplak/
 6. Jasna Mažgon http://www.pedagogika-andragogika.com/ucitelj/12
 7. Heidi Pungartnik http://heidipun.com/
 8. Mitja Blažič https://sl.wikipedia.org/wiki/Mitja_Bla%C5%BEi%C4%8D
 9. Tanja Rener - Fakulteta za družbene vede -  https://www.fdv.uni-lj.si/obvestila-in-informacije/imenik-sodelavcev/zunanji-sodelavci/kartica/tanja-rener/
 10. Katja Sešek http://torekobpetih.si/avtor/katja-sesek/
 11. Ana Marija Sobočan - Mirovni inštitut -  http://www.mirovni-institut.si/sodelavci/ana-marija-sobocan/
 12. Anja Koletnik https://www.delo.si/sobotna/ne-zenska-ne-moski.html
 13. Tiva Vlaj http://www.ps-zrc-sazu.org/organi-sole/
 14. Mojca Kovač Šebart http://www.pedagogika-andragogika.com/ucitelj/9

Zavod KUL.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top