Luka Debevec Mayer v Sloveniji! Razpored koncertov

Med nami je po mnenju mnogih najboljši pevec na planetu, Slovenec - Luka Debevec Mayer! Z veseljem vas vabimo na njegove koncerte:

* petek 27.10 ob 19.45 uri v cerkvi sv. Petra in Pavla, Zagorje ob Savi
* nedelja 29.10 ob 19. uri v minoritskem samostanu, Novo Mesto
* petek 3.11 ob 19. uri v cerkvi sv. Martina, Šmartno pod Šmarno goro

Luka Debevec Mayer bo nastopil ob spremljavi pianista Roka Juhanta.

Basbaritonist Luka Debevec Mayer je bil rojen v Buenos Airesu v Argentini slovenskim staršem. Zaradi prizadevnosti v iskanju lepote in resničnosti v svojem petju se je uvrstil med najboljše operne pevce. Ugledna priznanja je prejel tako v Italiji, ki slovi kot domovina opere, kot v Argentini, kjer sodeluje s svetovno znano operno hišo Teatro Colón. Luka Debevec Mayer kot gost sodeluje z znamenitimi svetovnimi opernimi in koncertnimi hišami in orkestri. Argentinsko združenje glasbenih kritikov mu je že štirikrat doslej, v sezonah 2004, 2009, 2014 in 2015, podelilo nagrado za najboljšega pevca Argentine.

Več o Luku Debevcu Mayerju

Luka Debevca Mayerja odlikuje dovršena pevska tehnika, izjemno obvladovanje zvena glasilk in celotnega telesa ter prefinjen smisel za posredovanje pesmi. Navdušujoča je njegova zmožnost za tiho petje, skorajda do šepeta, ki ohrani čistost, jasnost, naboj in prodornost. Neverjeten je njegov dih, ki je tako neopazen in naravno vpet v pesem, da ima človek občutek, kot da pevec diha samo takrat, ko je to primerno zaradi pesmi in ne zaradi življenjske potrebe. Skratka, vse kar odlikuje vrhunskega pevca, obvlada do potankosti.

Ko zapoje v cerkvi je ta glasba kot Božji dotik. Vse je podrejeno služenju Njemu. Nežni basbaritonist se pred nami predaja za orodje Božje ljubezni, ki se razliva po prostoru… Pesem postane sporočilo, dušna hrana in se razkriva v svojem duhovnem bistvu. Kako smo lahko ponosni in veseli! Slavni pevec dokazuje, kako duhovno bogate so slovenske cerkvene pesmi, česar se žal mnogokrat premalo zavedamo in cenimo. Po duhovnem ognju, ki ga imajo v sebi, ne zaostajajo za znanimi skladbami največjih svetovnih skladateljev.

Luka Debevec Mayer je otrok Božje ljubezni še zaradi nečesa. Povojna oblast se je leta 1945 odločila, da nikoli ne bi smel živeti. Njegov oče je bil ujetnik v taborišču smrti na Teharjah. Vendar se s smrtjo kot taboriščnik ni sprijaznil. Kot eden redkih, gotovo tudi z Božjo pomočjo, je od tam pobegnil. Zanj v Sloveniji ni bilo prostora. Dom in družino si je lahko ustvaril v daljni Argentini, kjer je bil rojen in je v glasbenega velikana dozorel tudi njegov sin Luka.

Lepo vabljeni!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top