Ranka Ivelja naj se opraviči Barbari Kastelec za krivično preganjanje!

Odkritja skupine ekspertov, ki je v reviji Science dokazala, da je 75% psiholoških študij neverodostojnih, v Sloveniji odpira številna vprašanja. Eno od teh je, ali se bo t. i. Slovensko novinarsko razsodišče opravičilo Barbari Kastelec, novinarki Družine, ki so jo na montiranem procesu krivično obsodili in javno stigmatizirali zgolj zato, ker je kot prva v Sloveniji podvomila v »strokovne« psihološke in sociološke analize o tem, da naj otrok ne bi potreboval mame in očete za svoj razvoj.

Če spomnimo – zaradi objave svojega mnenja, je bila Barbara Kastelec deležna napadov s strani homoseksualnih aktivistov ter radikalno levičarskih medijev. Glavna akterka »lova na čarovnice« je bila Ranka Ivelja, ki je kot predsednica t. i. Novinarskega častnega razsodišča na dan, ko je Kastelčeva rodila svojega otroka – objavila krivično sodbo, ki je temeljila na – sedaj dokazanih – problematičnih in spornih raziskavah. Ivelja je to organizirala z zelo jasnim namenom – ustrahovati vse novinarje, ki bi pisali proti spornemu Družinskemu zakoniku in se ne strinjajo s posvojitvami otrok v homoseksualne skupine. Ivelja ima kot novinarka in urednica časopisa Dnevnik sedaj priložnost, da pokaže svoja jasna stališča in visoke moralne standarde ter prekliče svojo obsodbo. Zato: Gospa Ranka Ivelja opravičite se Barbari Kastelec! Slovenska javnost čaka na vaš pogum in ponos! Seveda če ga še imate?

Več:

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top