Boris Johnson se je zavzel za preganjane kristjane!

Boris Johnson je svoj govor na božični večer uporabil za obljubo za pomoč preganjanim kristjanom po vsem svetu.

Premier je dejal: "Božični dan je v prvi vrsti praznovanje rojstva Jezusa Kristusa. To je dan neprecenljivega pomena za milijarde kristjanov po vsem svetu. " "Danes se želim spomniti tistih kristjanov po vsem svetu, ki se soočajo s preganjanjem.

V začetku tega leta je britansko zunanje ministrstvo objavilo poročilo, v katerem je bilo ugotovljeno, da so kristjani najbolj preganjana verska skupina na svetu. Premier je opozoril: "Za njih bo božični dan, ko se bodo morali skrivati ali pa ga bodo preživeli celo v zaporniški celici.

"Kot predsednik vlade želim to spremeniti. S kristjani smo povsod solidarni in zagovarjali bomo vašo pravico do svoje vere. "

V 50 državah, kjer je preganjanje najhujše, približno 245 milijonov kristjanov vsakodnevno trpi zaradi svoje vere v Jezusa Kristusa.

Komentar:  Slovenska vlada in zunanje ministrstvo še vedno med prioritete zunanje politike zavrača uvrstitev boja proti kristjanofobiji v Evropi in svetu.

 

Avtor

MSSSSA

HJKKKK

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top