Francoski socialisti z novim zakonom zatirajo zagovornike življenja. Kratijo jim svobodo govora na spletu

Po poročanju Radia Ognjišče so v Franciji včeraj na predlog socialistov sprejeli zakon, ki zagovornikom življenja omejuje svobodo izražanja na spletu. Po novem ne bi smeli na ženske vplivati na noben način, ko se odločajo za končanje življenja nerojenega otroka. Zakon uvaja visoke kazni in celo zapor za spletne objave zagovornikov življenja, tudi če želijo ženskam v stiski samo prisluhniti.

Zagovornikom življenja grozijo z zaporom in visokimi denarnimi kaznimi

Za tiste, ki se bodo na spletu zavzemali za življenje, je predvidena visoka denarna in celo zaporna kazen. Zakon bo onemogočal pro-life spletne strani, ki bi ženske spodbujale, da bi se odločile za življenje. Organizacije, ki pomagajo ženskam po končanju življenja nerojenega otroka, pa bodo kaznovali do 2 leti zapora ali z globo 30.000 evrov. Kljub temu, da zakon močno omejuje svobodo govora, pa se do sedaj ni oglasila še nobena od skupin, ki sicer zagovarjajo svobodo govora na spletu.

Za zaščito zagovornikov življenje, se je do sedaj zavzela samo Katoliška Cerkev

Predsedniku Hollandu so škofje napisali pismo, na katerega pa niso dobili odgovora. Predsednik francoske škofovske konference msgr. Georges Pontier je za Radio Vatikan takole pojasnil: »Mislim, da nam zakon sporoča, da v naši družbi poteka uničenje antropoloških pojmov, še posebej spoštovanje dostojanstva človeka. Obenem nam ta zakon pravi, da je na pohodu individualizem, v katerem vsak dela, kar hoče in tako se poudarja pravica ženske, da lahko dela s svojim telesom, kar želi. Nihče več ne ščiti najbolj ranljivih, v tem primeru nerojenih otrok

Ta video je bil v Franciji prepovedan samo zato, ker otroci z Downovim sindromom v njem izgledajo srečni. Po mnenju cenzorjev bi lahko film pomenil pritisk na mame, ki bi po medicinski diagnozi z veliko verjetnostjo pod srcem nosile takega otroka, da se ne bi odločile za končanje njegovega nerojenega življenja.

Povzeto po Radiu Ognjišče

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top