Spomini: Kako t.i. Ženska svetovalnica otroke v šoli prevzgaja pod pretvezo motenj hranjenja (5. del)

Na OŠ Bičevje so imeli 12. junija 2012 namesto obiska živalskega vrta delavnico "Motnje hranjenja". Ta se je sprevrgla v eminentno kršitev človekovih pravic staršev in otrok, saj so aktivisti v odsotnosti učiteljice izvajali pravo homoseksualno indoktrinacijo. 

V okviru omenjene delavnice so aktivisti protizakonito prisilili učiteljico, da je zapustila razred in učence prepustila za tri ure ljudem, za katere starši še danes ne vedo njihovih imen. Po odhodu njihove učiteljice je namesto pogovor o motnjah hranjenja, sledila prava »homo-indoktrinacija« v obliki prikazovanja »lezbičnega poljuba«, normalizacije tveganih homoseksualnih spolnih odnosov in ogleda pornografskega materiala. Na koncu so aktivisti  zagrozili otrokom, da o vsebini delavnice »motnje hranjenja« ne smejo nikomur nič povedati – še posebej to velja za starše. Na zahtevo staršev je vodstvo Društva ženska svetovalnica posredovalo program delavnice, ki pa ne ustreza dejanski izvedbi. Pa tudi, če bi izvajali posredovano vsebino, je za starše pomembno, kdo zbira osebne podatke o njihovih otrocih ter njihovem odnosu do lastnega telesa preko "potovanja skozi telo" in "igro o oblaku". Oz. kdo ima pravico, da v imenu države psihološko testira otroke brez soglasja staršev?

Posredujemo uradno informacijo, ki jo je OŠ Bičevje poslala "Ženske svetovalnica" o delavnici "Motnje hranjenja" pod katero sicer skrivajo radikalno teorijo spola in protidružinske ideologije. Izgovor za takšno početje imajo kar javno zapisan - če otroci niso zainteresirani se pogovarjamo o različnih temah - tudi o homoseksualnosti! 

Cilji delavnice Motnje hranjenja:

Spoznavanje lastnega odnosa do telesa.

1. delavnica:
PREDSTAVITEV PROBLEMATIKE MOTENJ HRANJENJA Preko predavanja in diskusije bomo otrokom predstavili tematiko motenj hranjenja, njihovo ozadje in posledice ter kje poiskati pomoč.

2. delavnica
SPOZNAJMO SE
Preko socialnih igric se izvajalka in otroci spoznajo. Izvajalka predstavi vsebino delavnic in cilje (prilagojeno otrokom). Pogovorijo se o medsebojnih vprašanjih.

3. delavnica:
POTUJEMO Z OBLAKOM
Otroci izkusijo Body image: vizualizirajo potovanje z oblakom in zgradbo, ki jo izpod oblaka opazijo. Po vizualizaciji poteka diskusija, prilagojena glede na starost otrok. Preko diskusije je mogoče razbrati, kakšen odnos ima do sebe oziroma svojega telesa posamezen učenec.

4. delavnica:
SOBA ZA TELO
Otroci ponovno izkusijo Body image: vizualizirajo podobo zgradbe in svojo sobo za telo. Po vizualizaciji je voden pogovor o tem, kako so se otroci počutili, ko so oblikovali svojo sobo za telo.

5. delavnica:
GREMO V AKCIJO
Otroci še zadnjič izkusijo Body image: vizualizirajo spremenjeno obliko sobe za telo. Po deljenju občutkov, mislih in predstavah se pogovorimo o možnostih za izboljšanje telesne samopodobe.

Vsaka delavnica bo vsebovala sprostitveno interaktivno igro ter govorno in pisno evalvacijo.
Program je pripravila Anja Božič, uni.dipl.soc.ped.

Kot ste sami zapisali, program je že preverjen in prinaša pozitivne rezultate. Naše izvajalke so strokovno usposobljene s strani Ženske svetovalnice, izkušene v vodenju različnih delavnic in zaključujejo različne smeri študijev (socialna pedagogika, integrativna psihoterapija, psihologija, socialno delo,...).

V primeru, da otroci niso zainteresirani za naš osnovni program (Program A), imamo pripravljene dodatni program z različnimi socialnimi igrami (Program B), preko katerih ponovno preidemo na temo samopodobe in njihovega odnosa do telesa. Včasih uporabimo tudi socialno igro z revijami, pri čemer uporabljamo revije, ki so javno dostopne in s katerimi se lahko otroci srečujejo tudi znotraj svojih domov ali med prijatelji- npr. Nika, Zdravo življenje, Bravo, City Magazin.

V primeru, da otroci niso zainteresirani niti za vizualizacijo (Program A), niti za socialne igre (Program B), jim damo možnost, da sami izberejo temo, ki jih zanima in bi se želeli pogovarjati o njej (Program C). V tem primeru (na OŠ Bičevje - 12.6.2012)  so otroci izbrali spolnost, pri kateri je pogovor in njihovo sodelovanje steklo. Če so otroci izrazili zanimanje tudi za homoseksualnost, ali sami podajali izjave, se je izvajalka tudi o tem z njimi pogovarjala.

Ženska svetovalnica

(odgovor Ženske svetovalnice vdstvu Osnovne šole Bičevje po protestu staršev; pridobljeno iz sistema informacij javnega značaja)

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top