Radikalna kristjanofobija na Delu

Časopis Delo, eden glavnih sejalcev predsodkov proti Katoliški Cerkvi, je pred praznikom Marijinega vnebovzetja ponovno udaril. Tokrat ga je bližina krščanskega praznika »spodbudila« k širjenju negativne podobe katoličanov in poglabljanju nezaupanja do Cerkve.

Delo se naslaja nad nesrečo štajerskih katoličanov!

Najnovejši grob »napad« na katoliško skupnost je časopisna hiša Delo, izvedla s člankom z naslovom »Sveta polomija in padec zaupanja (Delo str. 9. 11.8.2014). Za izhodišče napada in naslajanja je vzeta finančna polomija nadškofije v Mariboru, s katero katoličani na Štajerskem nimajo nič, ampak so celo njene največje žrtve.

Članek je prežet z negativnimi oznakami katoliške Cerkve in kristjanov. Inovativnost blatenja kristjanov pri delu očitno ne pozna meja. Poglejmo, kakšni izrazi in besedne zveze so v ta namen uporabljeni:
manjše zaupanje, finančni zlom, omajano zaupanje, razredčene vrste, polomija, konflikt lojalnosti, kriza, podoba padajoče krivulje, kontroverzne izjave, zaupanje se je prepolovilo, najnižje izmerjeno zaupanje, polomija, naraščanje deleža odklonilnih stališč, krivci za polom, jadikujejo, pohlep, izražati dvome, škodoželjnost, zavist, avtoritarnost, hlapčevska poslušnost, klerikalizem, narediti za gluhe in slepe, vtis ogroženosti, ultrakonzervativizem, kompleksna polomija, moralna kriza, radikalizem, konzervativizem, v hudi disonanci, obsedenost, dodajajo »kulturo laganja«, sveta polomija, padec zaupanja.

Radikalni verbalni aktivizem v službi kristjanofobije

Omenjene besede oz. besedne zveze so z vidika jezika skrajno orodje, ki ga Delo uporablja z zelo jasnimi nameni: pred praznikom Marijinega Vnebovzetja izkoristiti mariborsko finančno zgrešeno škofijsko avanturo, ki je v resnici velika sramota za vpletene in hud madež na krajevni cerkvi, za osebno naslajanje, namensko krepiti nezaupanje v vodstvo Cerkve, kolektivizirati krivdo med katoličani in ustvarjati razdora z opisovanjem nekakšnih frakcij v Cerkvi. Žalostno je, da sta bila avtorja za omenjeno zgodbo finančno nagrajena z denarjem davkoplačevalcev in naročnikov časopisa Dela, saj je omenjeni časopis eden vodilnih slovenskih kristjanofobičnih časopisov.

Posredno največja lastnica Dela je država, ki na ta način izvaja grob sovražni govor proti eni skupini državljank in državljanov. Nesprejemljivo je, da imajo tako nestrpen in kristjanofoben časopis množično naročen državne ustanove, državna podjetja pa v njem na veliko oglašujejo in s tem v resnici financirajo njihove vsebine. 

Bralce vabimo, da čim prej čestitajo vsem, ki so se odločili in odpovedali naročnino na kristjanofobični časopis Delo.

V miru jim odpustimo in molimo za spreobrnjenje
Za ljudi, ki so prežeti s kristjanofobijo je splošno znano, da ima njihova nestrpnost do krščanstva globje osebnostne razloge, ki so najpogosteje duhovne narave. Zato je mogoče omenjeni prispevek objavljen v časopisu Delo (11.8.2014), razumeti ne samo kot dejanje širjenja predsodkov, temveč kot iskren izraz bolečine in duhovnega iskanja. Zato verujoče bralke in bralce prosimo k odpuščanju zaradi tega kristjanofobnega pisanja in molitvi za vse, ki so prežeti s kristjanofobnim sovraštvom. Vse pa vabimo, da tem preganjalcem namenimo lepo in pozitivno misel. Morda bodo kmalu oni sami odkrili Boga in s svojimi besedami širili mir, spoštovanje in ljubezen. Takšne molitve in želje so namreč v skladu z Jezusom, ki nam iz srca pravi: »Ljubíte svoje sovražnike, delajte dobro tistim, ki vas sovražijo.«
Mo. Ha., Jo. Be., La. Ma.
 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top