Femen: Evropsko sodišče podpira žaljenje Boga in kristjanov!

ESČP je 13. oktobra 2022 razsodilo v prid ekstremistične skupine »Femen«, ki je leta 2013 na oltarju cerkve Madelaine v Parizu simulirala Blaženo devico Marijo, ki ubije nerojenega Jezusa Kristusa. Sodba v zadevi »Bouton proti Franciji« je bila javno objavljena.

Evropsko sodišče za človekove pravice se je znova postavilo na stran protikrščanskih bogokletnikov in v imenu t.i. "svobodo izražanja" zaščitilo ekstremne proabortivne aktivistke "Femen", ki so oskrunile cerkev Madelaine v Parizu leta 2013. Njihova članica se je v omenjeni cerkvi razgalila pred oltarjem in tabernakeljem. Bila je zgoraj brez, tetovirana, s prekrižanimi rokami, oblečena v trnovo krono in modro tančico Blažene Device, v rokah pa je drži "dva kosa volovskih jeter, simbol abortiranega otroka Jezusa. Na njenih prsih sta bila napisana slogana "Božič je odpovedan" in "344. kurba" ki se sklicuje na manifest 343 feministk, ki so leta 1971 zagovarjale splav. Težko si je predstavljati kaj bolj zaničljivega.

V imenu svobode izražanja sodišče uzakonja in spodbuja kristjanofobijo in žaljenje kristjanov!

Toda v tej grozljivi uprizoritvi je evropsko sodišče v Strasbourgu (ESČP) dejanje te radikalne feministične aktivistke prepoznalo kot neupravičeno obsojeno. Po mnenju omenjenega sodišča naj bi bil njen »edini cilj« prispevati »k javni razpravi o pravicah žensk, natančneje o pravica do splava«. Sodišče je izrecno razsodilo, da varstvo "svobode vesti in veroizpovedi" ne more upravičiti obsodbe, poleg tega pa je grajalo francoska sodišča, da niso "preučila, ali je bilo dejanje [Femen] res 'neupravičeno žaljivo' do verskih prepričanj , oz. ali je bilo žaljivo in ali je vzbujalo nespoštovanje ali sovraštvo do katoliške Cerkve.« Gre za eno najbolj škandaloznih odločitev sodišča, saj so sama dejstva očitna in namerno bogokletna.

9.800 EUR nagrade radikalni abortivni aktivistki za napad na katoliško cerkev v Parizu

Sodišče je ob obsodbi Francije v primeru Femen dejalo, da ga je »presenetila resnost kazni«, ki je bila le en mesec pogojne zaporne in 2000 evrov denarne kazni. Obžalovalo je dejstvo, da je bila ta kazen vpisana v aktivistkino kazensko evidenco in zaradi katere je trpel njen ugled. Prav tako bi pogojna kazen lahko postala stroga zaporna kazen, če bi Femen spet uveljavile svojo "svobodo izražanja". Sodišče je odločilo, da ji mora Francija plačati 9800 evrov.

Evropsko sodišče vzpostavlja institucionalno kristjanofobijo v Evropi!

Na ESČP postaja navada braniti te napade v cerkvah in proti Cerkvi. Leta 2018 je že odločilo, da je bogokletna provokacija feministične punk skupine "Pussy riots" v zboru pravoslavne katedrale v Moskvi oblika svobode izražanja, ki jo ščiti sodišče. Odvetnik skupine Pussy riots, ki je prej delal za fundacijo Georga Sorosa, je od takrat postal sodnik na ESČP. Istega leta je sodišče Litvo obsodilo tudi zaradi sankcioniranja bogokletnih oglasov s podobama Kristusa in Device Marije.

Kristjane naj se še naprej žali, muslimane sodišče ščiti!

Toda njen položaj je precej drugačen, ko gre za islam. Leta 2018 je ESČP potrdilo kazensko obsodbo avstrijskega predavatelja, ki je bil obtožen, da je Mohamedov spolni odnos z Aišo, takrat staro le 9 let, enačil s "pedofilijo". ESČP je razsodilo, da predavatelj ni želel objektivno obveščati javnosti, ampak "pokazati, da Mohamed ni vreden čaščenja". V podporo tej obsodbi je sodišče menilo, da bi govor o "pedofilu" in "posploševanje brez kakršne koli dejanske podlage" "verjetno vzbudilo upravičeno ogorčenje" med muslimani. Po mnenju sodišča so te pripombe pomenile "zlonamerno kršitev duha strpnosti, ki je temelj demokratične družbe" in bi lahko "vzbujale predsodke".

Slovenija naj izstopi iz Sveta Evrope in Evropskega sodišča za človekove pravice!

Sodišče ne bi nikoli podprlo tako grozljivega prikaza, če bi se zgodil v mošeji ali na območju sodišča. Ali sodniki v Strasbourgu ne vidijo, da se v Evropi vsak dan oskrunijo, zažgejo cerkve, lomijo kipi in podirajo križi? Ali ne vidijo, da se v družbi širita nerazumevanje in sovraštvo do Kristusa in kristjanov? Ali ne vidijo, da se samo sodišče vedno bolj obnaša po podobi družbe? Čas je, da se v Sloveniji začne javna razprava za izstop iz Sveta Evrope ter umakne ratifikacija Konvencije človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Omenjena institucija s svojim radikalnim sodiščem postaja osrednji problem Evrope.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top