Nova raziskava: Tudi najbolj “zanesljivi” testi za Downov sindrom se lahko motijo

Obstaja možnost, da so testi, ki napovedujejo prisotnost Downovega sindroma, popolnoma napačni. Preberite, zakaj.

Znotraj pro-life gibanja je splošno znano dejstvo, da so nerojeni otroci z Downovim sindromom in drugimi nepravilnostmi, rutinsko podvrženi splavu. Raziskave kažejo, da je 90 % nerojenih otrok, pri katerih je test na Downov sindrom pozitiven, splavljenih. Nove raziskave pa kažejo, da bi bili lahko rezultati teh testov napačni.

Časopis Daily Mail navaja novo raziskavo Univerze v Cambridgu, ki ugotavlja, da imajo telesa otrok v zgodnjih fazah nosečnosti izjemno sposobnost popravljanja in zamenjave okvarjenih celic z zdravimi.

To pomeni, da preiskava, imenovana biopsija horionskih resic (BHR), pri kateri se preučuje otrokove celice, ki se nahajajo v posteljici med 11. in 14. tednom nosečnosti, ženskam ne daje nujno prave slike o zdravju njihovega nerojenega otroka. V tej fazi bi bili lahko testi za genetske napake pri otrocih pozitivni, vendar bi se zaradi popravljalnih mehanizmov otrok lahko rodil popolnoma zdrav.

Preberite si celotni članek na spletni strani Zavoda Živim!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top