Alfa in Omega z Nado Žgur, čudovito!

22. januarja je bil v okviru Sakralnega abonmaja pri Uršulinkah koncert Zbora Alfa in Omega z instrumentalnim ansamblom, pod vodstvom Nade Žgur. Nada Žgur je nam vsem znana pevka, vzgojiteljica pevcev, aranžerka in dirigentka.

Toliko življenjskega vrveža, mladostnega naboja in toliko ljudi kot jih je bilo tisti sredin večer pri Uršulinkah zlepa ne srečamo! Dognano petje zbora in so-listk/ov je spremljal instrumentalni kvintet. Glasbeno dogajanje je bilo najčistejši amaterski profesionalizem. Čutiti je bilo ljubezen do glasbe ter ljubezen med sodelujočimi in poslušalstvom. V latinščini »amare« pomeni ljubiti. Iz tega izhaja beseda – amater. Zato mi je tako ljuba ta oznaka – kot opis petja in muziciranja de profundis, iz srca! Kdor poje dvakrat moli - če pa dobro poje, zagotovo še večkrat - kakšen prihranek na času in učinek hkrati!

V veselje mi je ko vidim, kakšen razpon imamo Slovenci. Kako smo zmožni vživetja v duha! Tudi v duha, ki je navdihnil jazz glasbo! Zbor Alfa in Omega v slovenski glasbeni prostor prineša krščanski jazz kot novo glasbeno zvrst. Ta jazz se je izkazal kot čudovita glasba v Božjo slavo, ad maiorem Dei gloriam!

Mladim pevkam, pevcem, instrumentalistom ter Nadi Žgur želim še veliko lepih duhovnih doživetij ob krščanskem jazzu.

Vinko Kos

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top