Antiherojske odločitve nizozemske politike

Trump za 600 milijonov dolarjem zmanjšal financiranje smrtnega nasilja nad nerojenimi deklicami in dečki. Nizozemec Raymond van den Boogaard: »V naši deželi je nekaj hudo gnilega«.

»Vojaki nizozemskega bataljona, ki so v imenu Združenih narodov varovali to zaščiteno območje, so bili antiherojski do konca in so zato moralno odgovorni za pokol. Srebreniška zgodba je dokazala, da je v naši državi nekaj hudo gnilega,« je pred časom zapisal Raymond van den Boogaard, novinar iz Amsterdama, ki je o tragediji v Srebrenici in odgovornosti nizozemske politike napisal odmevno knjigo Zilverstad, Srebrno mesto.

Nizozemska v nasprotju s Trumpovo Ameriko spodbuja končevanje življenj nerojenih otrok po svetu, Trump za 600 milijonov dolarjev zmanjšal ameriško financiranje smrtnega nasilja nad nerojeniki deklicami in dečki

Nizozemska vlada napoveduje ustanovitev mednarodnega sklada, ki bo še naprej finančno podpiral končevanje življenj nerojenih otrok po svetu. Izjavili so, da so zaskrbljeni zaradi odločitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je podpisal izvršni ukaz o prekinitvi financiranja Planned Parenthood in drugih mednarodnih organizacij, ki izvajajo nasilje nad nerojenimi deklicami in dečki.

Lilianne Ploumen, ministrica za zunanjo trgovino in razvojno sodelovanje, je že napovedala ustanovitev mednarodnega sklada, ki bo financiral projekte o kontroli rojstev, kontracepciji in končanju nerojenih življenj v državah v razvoju.Po ministričinih besedah bodo Planned Parenthood in druge organizacije zaradi Trumpove Pro-Life politike izgubili najmanj 600 milijonov dolarjev.

Pri tem so na nizozemskem zunanjem ministrstvu podali dvolično izjavo, češ da ne gre za življenju nenaklonjeno politiko, ampak jih skrbi za ženske, ki ne želijo roditi svojih otrok.

Nizozemski časopis Dutch News poroča, da so organizacije za pomoč ženskam pri končanju življenj nerojenih otrok lani s pomočjo, ki so jo dobile od Nizozemske, preprečile življenje šest milijonov deklic in dečkov in opravile pol milijona kirurških posegov končanja življenj nerojenih otrok.

Nizozemska pokojninski sistem rešuje z evtanazijo in migranti

Nizozemska ima veliko težavo. Manjkajo ji cele generacije otrok, ki niso smele ugledati luči sveta. Problem pomanjkanja otrok za plačevanje v pokojninski sistem so se odločili reševati na skrajno sporen način. Uvedli so evtanazijo, s katero lahko usmrtijo tudi zdravega starejšega človeka, kot dodatno pomoč za polnjenje pokojninske blagajne pa računajo na migrante, ki množočno silijo v Evropo, kjer jim obljubljajo lagodno življenje na stroške evropskih držav.
Nizozemska je leta 2002 kot prva na svetu sprejela zakon, ki ureja področje evtanazije. Evtanazije niso legalizirali, pod določenimi pogoji so jo »dekriminalizirali«. To se sliši tako,  kot če bi morilec rekel svoji žrtvi: »Ne bom te ubil, samo živeti te ne bom pustil«.

 

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top