Belgija: Zdravniki ubijejo in izžejajo že 18% bolnikov!

Belgija je postala svetovna prestolnica smrti ter na prvem mestu zamenjala Nizozemsko. Študija objavljena v New England Journal of Medicine je pokazala, da je »18% vseh smrti bolnikov na Flamskem (Belgija) rezultat evtanazije oz. samomora s pomočjo oz. z uspavanjem bolnika v komo, iz katere ga zdravniki več ne prebudijo in ga pustijo umreti.«

Raziskava “Recent Trends in Euthanasia and Other End-of-Life Practices in Belgium,” dokazuje, da je 6.3% smrti na Flamskem povezanih z zdravniki, ki ubijejo bolnike… 12% bolnikov pa umre zaradi globoke sedacije, ki bolnike vodi v smrt.” Paliativna sedacija v tem primeru pomeni uporabo zdravil, s katerimi bolnika uspavajo v komo, nato pa mu ustavijo dostop do hrane in vode dokler ne umre. Gre za pravo sedativno evtanazijo z izstradanjem in izžejanjem bolnika do smrti.

Študija dokazuje, da je po legalizaciji evtanazije (tudi za otroke) med zdravniki, bolniki in družinami vedno večja podpora ubijanju bolnikov.

Lifesitenews.com

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top