#deliJezusa 19. dan, sporočilo Jureta Koželja

Jezus je tvoj brat

Jezus nam sporoča: “To je moja zapoved, da se ljubite med seboj, kakor sem vas jaz ljubil” (Jn 15, 12). Ali res zmorem v vsakem človeku, ki mi ga Jezus pošlje na pot, videti brata ali sestro? Ali imam v svojem srcu dovolj ljubezni, da se kot Jezusov prijatelj veselim s čistim srcem in da iz mojih ust ne pride nobena obsodba?
Sami smo preslabotni živeti evangelij. Dobili smo obljubo, da je Jezus vedno z nami. Nikoli nas ne bo zapustil. Tudi ta trenutek Gospod čaka, da se mu nasmehneš, ga povabiš k vsakdanjim opravilom, mu nameniš lepo besedo, pogled, molitev, zahvalo … Ne ujemi se v past načrtov, ki te oddaljujejo od Jezusa.

Izzivi:

Sprejmi Jezusa Kristusa za svojega brata in ga z veseljem povabi v svoje življenje.
Danes ne načrtuj, temveč predaj svojo voljo Jezusu in mu zaupaj, da vodi tvoje korake.
Skušaj si predstavljati Jezusovo živo navzočnost ob sebi in se trudi ozavestiti to radostno resnico.
Prosi Jezusa, naj ti v misli položi eno pesem in jo skupaj zapojta.
Vzemi si čas ter prisluhni Jezusovi veseli in radostni navzočnosti!

ekipa #deliJezusa

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top