#deliJezusa 23. dan, sporočilo Milade Kalezič

Ostani v Njem!

Na svetu nas obkrožajo različne stvari, ki nam jih daje Bog. To so raznovrstne materialne dobrine, pa tudi razni dogodki in osebe, ki jih srečujemo. In čeprav prihajajo od Boga, nas lahko napravijo nesrečne. Tega ni kriv Bog, ampak mi sami, ki jim pripisujemo napačen pomen. Bog se je ponižal in postal človek ter živel preprosto človeško življenje, da bi tudi nam pokazal, kaj je v življenju resnično pomembno.
V današnjem evangeliju Marija opeva Božjo dobroto in usmiljenje. S svojim življenjem je tudi ona zgled preprostosti in ponižnosti. Spoznala je, da je Božja ljubezen edina stvar, ki jo lahko napolni in izpolni. Rekla je svoj »da« Bogu ter mu popolnoma posvetila svoje življenje. Tudi mi smo povabljeni, da se v teh prazničnih dneh umaknemo od sveta, ki je poln hitenja in grabežljivosti, da začutimo Božje usmiljenje in z zaupanjem vanj v preprostosti in nenavezanosti na svet živimo svoje življenje.

Počasi preberi (zmoli) današnji evangelij. Ob njem razmisli, kje Bog v tvojem življenju dela velike stvari. Zahvali se mu za vso Njegovo dobroto in ga prosi, naj te v teh dneh napolni z radostjo in ljubeznijo.
Ko boš kaj naredil narobe, se opraviči in priznaj svojo napako.
Do božiča vsak dan zmoli molitev Angel Gospodov in se ob njej spomni na Jezusovo in Marijino preprostost.
Bog te blagoslovi!

Ekipa #deliJezusa

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top