Dobri nameni niso zadosti

Oglejte si video, ki nam na duhovit in argumentiran način pokaže, da dobri nameni niso zadosti: https://www.youtube.com/watch?v=jzQx3n3wvo4

Čistost je vrlina ali krepost – tako kot pogum ali poštenost – ki je povezana s človeško spolnostjo. Njen pomen je v tem, da svoje spolne želje umestiš v okvir resnične ljubezni. Če resnično ljubiš drugega, potem boš naredil vse kar je potrebno, da mu nebi škodoval. Pripravljen boš na herojske žrtve, samo da bi storil to, kar je dobro zanj. Čistost pomeni, da sprejmeš to definicijo ljubezni in jo zaživiš na področju spolnosti. Nekateri mislijo, da čistost enostavno pomeni »NE« spolnosti. Toda to je vzdržnost – ta se osredotoča na to, česar ne smeš delati ali imeti. Čistost je življenjski stil, ki prinaša svobodo, spoštovanje, mir in tudi romanco – a brez obžalovanja. Ker čistost vsebuje tudi samoobvladovanje, nekateri napačno mislijo, da gre za zatiranje spolnosti. Vendar je res prav nasprotno – fanta in dekle osvobaja o sebičnih drž izrabljanja sebe ali drugega kot predmeta in ju usposablja za resnično ljubezen.

Irena Polak

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top