• Novak Đoković s soprogo Jeleno

Đoković: Srečen, da sem mož in očka

28-letni Srb Novak Đoković je v finalu 129. izvedbe Wimbledona v tretjem in četrtem nizu nadigral Rogerja Federerja in tretjič dvignil najprestižnejšo teniško lovoriko na svetu. "Odkar sem se poročil in nato postal oče, nisem izgubljal dvobojev. Zmagal sem na zares veliko turnirjih", je povedal Đoković.

Jimmy Connors, Ivan Lendl in Andre Agassi spadajo med največje v teniški zgodovini. Vsi trije imajo v vitrini osem lovorik za grand slam. Novak Đoković jih ima devet in prav nič ne kaže, da se bo kmalu ustavil."Nadaljeval bom v tem slogu, odlično se počutim. Nisem še star in upam, da imam še mnogo uspešnih let pred seboj. Vsekakor bom poskušal čim dlje igrati na najvišji ravni. Pravi privilegij je, da me omenjajo skupaj z največjimi teniškimi legendami," je pojasnil "Nole", ki je januarja v Melbournu petič dvignil lovoriko.

"Pred letom dni sem zmagal v Wimbledonu in prav 12. julija sva se z Jeleno poročila v cerkvi. To je bil začetek novega skupnega življenja. Res skušam uživati v vsakem trenutku. Odkar sem sem poročil in nato postal oče, nisem izgubil veliko dvobojev. Zmagal sem na zares veliko turnirjih. Vsakemu igralcu predlagam, da se poroči, naj ima otroke in uživa v vsem skupaj."

27-letni Novak in leto dni starejša Jelena sta bila par že iz gimnazijskih dni z beograjske športne gimnazije; zaročila sta se septembra 2013. Novak je svoji dragi, ki ga spremlja na vseh teniških turnirjih, nadel zaročni prstan v Monte Carlu. "Jelena je ljubezen mojega življenja. Skupaj sva že nekaj let in iskrenost je tisto, kar imam pri njej najraje. To naju osrečuje. Jelena je sposobna, ambiciozna in močna," je pohvalil svojo Jeleno Novak.

Še posebno ga je razveselila in raznežila novica, da bo postal očka."Dragi moji prijatelji, z mano ste preživeli številne lepe in tudi težke trenutke v karieri. Zdaj sem najsrečnejši, saj mi zdravje dobro služi, imam ljubezen, z Jeleno pa pričakujeva novega člana družine," je lani zapisal na Twitterju in Facebooku.

Poročila sta pred dobrim letom, natančneje 10. julija 2014. Srbski in črnogorski mediji so takrat govorili, da gre za "poroko stoletja". Obljubo o večni zvestobi sta si Novak in Jelena podala na Kraljičini plaži na Svetem Stefanu, kjer se je zbralo približno 140 svatov, med gosti pa je bilo tudi veliko imen iz sveta slavnih. 

Lani oktobra se je Novaku in Jeleni rodil sin. Takrat je Đoković  na družabnih socialnih omrežjih zapisal: "Rodil se je Stefan, najin otrok. Ponosen sem na svojo čudovito ženo, ki je rodila najinega prvega angelčka. Presrečna sva, hvala vsem!"

V.V.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top