Dr. Kenda, prosimo vas, nemudoma pomagajte Nežinim staršem poiskati drugo možnost zdravljenja!

Na včerajšnjih odmevih na RTV Slovenija smo slišali direktorja Pediatrične klinike dr. Rajka Kendo, ki je odgovornost za zavlačevanje pri iskanju najboljše zdravstvene pomoči mali Neži, pripisal kar Nežini mami in očetu. Izjavil je, da  Nežini starši " že mesec dni ne dovolijo nobenega pregleda".

Mama in oče deklice: Neža potrebuje aktivno zdravljenje, ne le blaženja bolečin oz. paliativne oskrbe!

Mama male Neže, Zala Arnolj, je v pogovoru za Radio Ognjišče zavrnila trditve dr. Kende."To je izjava, ki naju je z možem močno prizadela, ker dejansko je to zadeva, proti kateri se boriva. Neža je od 27. septembra v paliativni oskrbi in je še vedno v paliativni oskrbi in midva sva se praktično en mesec borila, da bi se Nežo sploh zdravilo. Šele, ko so nama povedali, da zanjo ni možnosti nadaljnjega zdravljenja, sva želela v tujino. Dejansko pa sva po zadnjih izjavah dr. Kende, se pravi nekaj dni nazaj, da zanjo ni nobenih možnosti in da se je ne da pozdraviti nikjer po svetu, res začela odklanjati nadaljnje zdravljenje tukaj. Ampak zgolj z namenom, da se gre Neža zdravit v tujino," je v pogovoru za Radio Ognjišče povedala mama.

Podpišite peticijo za pomoč mali Neži, da bi čimprej dobila ustrezno medicinsko oskrbo zdravnikov, ki jim bosta starša zaupala.

Zdravniki, sodelujte pri čudežu, ki ohranja Nežino življenje in dajte vse od sebe!

Očitno je, da dr. Kenda še ne zmore priznati delovanja božje previdnosti, ki Nežo ohranja pri življenju, zato on in njegova ekipa še niso dali vsega od sebe. Zdravnik, odprt za življenje in ponižen ob medicinsko nerazložljivih primerih, kakršen je Nežin, bi z ekipo noč in dan iskal rešitve, doma in pri kolegih v tujini! Včasih je najbolj strokovno in odrešujoče, če zdravniki priznate nemoč in morda pomanjkanje izkušenj v mejnih primerih, ter takoj vključite kolege od drugod, z namenom da se najprej stori vse, da se reši življenje, hkrati pa bi tudi sami pridobili neprecenljive izkušnje!

Neža, s teboj in tvojimi starši smo povezani v molitvi, upanju in prizadevanju, da se čimprej najde rešitev!

Mama male Neže upa na zdravljenje v tujini in pri tem še naprej prosi za pomoč naših strokovnjakov:"Do sedaj smo mi upali na en lep, pošten dialog. Včeraj so nam ponudili Zagreb, mi smo imeli drugo možnost, željo, tudi dr. Kenda je zvečer povedal na Odmevih, da se nismo strinjali s premestitvijo, ki so nam jo uredili, to je bil Zagreb. Ampak dejansko upam, da bomo našli skupno možnost, kamor bomo Nežo lahko preselili oziroma premestili, kjer bodo dejansko možnosti nadaljnjega zdravljenja, ne zgolj paliativne oskrbe."

Dragi zdravniki pediatrične klinike v Ljubljani! Pomemben del k ohranitvi Nežinega življenja ste že prispevali! 

V Gibanju za otroke in družine  vas prosimo, da storite vse, kar je v vaši moči, da v dogovoru z Nežino mamo in očetom čimprej najdete bolnišnico, kjer imajo potrebne izkušnje in bodo lahko deklici po najboljših močeh pomagali pri nadaljnjem zdravljenju!

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top