Eksplozija veselja

Nedavni koncert Glas življenja - ZA življenje na Viču v Ljubljani je bil eksplozija veselja in navdušenja nad življenjem. Hvaležni smo Njemu, ki nam vsak dan znova podarja milost, da živimo in zaživimo. Biti glas življenja - čudovito poslanstvo.

V torek, 19. maja 2015, je bil na Viču več kot uspešen koncert Glas življenja, koncert prekipevajoč od veselja in navdušenja nad življenjem. Nastopili so: skupina Odsev, gospel zbor Bee Geesus, skupina Tvoj glas in Aleksander Mežek ter pričavalci: Marko Čižman, Petra Kogoj in družina Strajnar. Večer je povezovala Marjana Debevec.

Biti glas življenja - čudovito poslanstvo. In to poslanstvo smo izpolnili vsi, ki smo se zbrali na drugem koncertu Glas življenja - ZA življenje. (Pre)polna dvorana, vrhunski glasbeniki, pristna pričevanja in imenitno vzdušje. Pa topli stiski rok, široki nasmehi, pogovori in smeh - to, kar smo želeli s tem koncertom: povzdvigniti  življenje.

Vsaka minuta, ki smo jo vložili v pripravo koncerta, je bila vredna truda in priprav, saj nam je bilo (že) vse povrnjeno. Ko toliko ljudi stopi skupaj, da bi se poveselili nad življenjem... Izjemen občutek! Biti glas življenja - čudovito polanstvo.

Neverjetno je bilo videti toliko ljudi, ki se družijo ob res dobri glasbi in s tem na nek način dajo poudarek na neprecenljivost življenja. Preko pričevalcev se je tudi pokazalo, kako je življenje en tak fenomen – čeprav je lahko na trenutke precej hudo, se izkaže, da je še vedno nekaj neskončno lepega.

Vsi, ki ste zamudili koncert Glas življenja (ali bi radi obujali lepe spomine), si lahko ogledate posnetek koncerta na TV Exodus:

 - v soboto, 30. 5., ob 20. uri

 - v nedeljo, 31. 5., ob 14. uri

 - v ponedeljek, 1. 6., ob 8. uri.

Na youtubu lahko poslušate celoten koncert kot tudi posamične pesmi.

Koncert je bil en velik utrip Zavoda ŽIV!M. Energičen, vesel, preprost. Vsaka beseda, vsaka pesem je govorila o tem, kakšna sreča je biti živ, kakšna milost je vsako življenje. Vse pa je prevevala neskončna hvaležnost Njemu, ki nam vsak dan znova podarja milost, da živimo in zaživimo.

Ekipa Zavoda ŽIV!M

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top