European dignity watch: Kaj se je dogajalo v Evropskem parlamentu?

Kljub množični mobilizaciji evropskih državljanov, da sporna Resolucija Lunaček  ne bi bila sprejeta, se je zgodilo ravno to - s 394 za, 176 proti in 72 vzdržanimi glasovi.

Poslanci so tako glasovali navkljub jasnim stališčem izjemnega števila evropejcev. Več kot 200.000 ljudi je namreč v kratkem času podpisalo peticijo poslancem Evropskega parlamenta  s prošnjo, da zavrnejo poročilo; desettisoči so pisali poslankam in poslancem, na stotine nevladnih organizacij je poslalo svoja stališča, v katerih so opozorili na številne nevarnosti tega poročila.

Poslanci namenoma glasovali proti stališčem zelo verjetno večine državljanov EU 

Argumente proti poročilu Lunacek je evropska javnost dobro poznala. Stotisoči na ulicah evropskih mest in številne organizacije civilne družbe so skupaj z nekaterimi evropskimi poslanci izrazili zaskrbljenost pred sprejetjem te Resolucije z naslovom Časovni načrt za ustvarjanja posebnih "LGBTI pravic" (kratko; Poročilo Lunaček). Ta dokument vodi v odrekanje pravic vsem drugim ne-LGBTI državljanom. Posledica takšne politike je privilegiranje pravic majhne manjšine, ki hoče zase posebne privilegije in zakonske ugodnosti ter preganjanje tistih, ki se z njimi ne strinjajo.

Takšna ekstremistična in elitistična politika postavlja svobodo govora, vesti, veroizpovedi, starševskih pravic ter mnogih drugih pravic v veliko nevarnost.

V poročilu Lunacek je bil namenoma opuščen koncept univerzalnih človekovih pravic, ki izhajajo iz prirojenega človeškega dostojanstva vsakega človeka in ne samo homoseksualcev, biseskaulcev, transeksualcev in tistih, ki spreminjajo spol. Kljub vsem pomislekom, je večina poslancev podprla sprejem omenjenega poročila, ki zahteva posebno pravno varstvo le za eno družbeno skupino. To so storili ob zavedanju, kam vse to pelje. Ob tem so menili, da bo ta odločitev, kot večina drugih, ki se sprejemajo v Bruslju in Strassbourgu, šla tiho mimo ljudi. Pa so se zmotili.

Ozračje v Evropi se spreminja

Množična mobilizacija v EU dokazuje, da so se državljani naučil preteklih lekcij poslancev in so tokrat zahtevali, da so evropski poslanci njihovi predstavniki in ne zgolj LGBT aktivisti v poslanskih klopeh. Tisoči državljank in državljanov so opozorili svojega poslanko in poslanca, da je tudi njegov/njen predstavnik. To se do pred kratkim ni dogajalo. Sedaj, ko so ljudje ugotovili, da jim veliko slabega ter sprevračanja vrednot, šolskega sistema itn. prihaja iz Evropskega parlamenta pa so se angažirali. Na ta način, s predhodnim obveščanjem in pozornim spremljanjem, kako so glasovali, so bili poleg dosedaj znanih aktivistov teorije spola razkriti še novi. Tako v Sloveniji, kot v drugih državah. Splet, facebook, twiter so po glasovanju, ko se je izvedelo, kako je kdo glasoval preplavili izrazi ogorčenja nad takimi poslankami in poslanci.

Verjetno nastaja nova realnost, v kateri bodo poročila kot npr. Estrella ali pa Lunacek vedno težje dobila odprta vrata v Evropskem parlamentu. Sprejemajo se čedalje bolj ekstremistični predlogi, v katerih ljudje vidijo resno grožnjo za svoje otroke in svoj življenjski stil. Mnofi že na lastni koži in pri svojih otrokih čutijo posledice. Vedno več državljanov je organiziranih in bodo že na volitvah preprečili bodoče zlorabe demokracije in zakonodaje za vdor teorije spola na vsa področja od vrtcev in šol naprej.  

Največje razočaranje glasovanja o Poročilu Lunaček je skupina EPP – Evropska ljudska stranka (v njej sta Nsi in SDS), ki je največja skupina v Evropskem parlamentu. Ta skupina je namreč pokazala, da je vrednote, ki so jo združile, ne družijo več. Evropska ljudska stranka je bila namreč ob teh bistvenih vrednostnih vprašanjih globoko razdeljena. Malo več kot polovica poslanske skupine EPP je glasovala proti poročilu, medtem, ko je skoraj polovica glasovala za drugačno resolucijo, ki je zahtevala uživanje človekovih pravic za vse državljane in ne samo za LGBT lobije. Ali se bo Evropska ljudska stranka vrnila k svojim vrednotam ali pa bo verjetno slej ko prej razpadla in bo nastala nova politična skupina. Po tem glasovanju mnogi vidijo samo ti dve možnosti. To bi bila sicer škoda glede na bogato tradicijo in  njene velike dosežke, vendar še zmeraj bolje, kot da obstaja neka fantomska stranka (oblak) megle v Evropskem parlamentu, kar je ta stranka več kot očitno sedaj. 

Upanje - 25.5. na evropskih volitvah podprite kandidate, ki bodo glasovali za temeljne naravne čovekove pravice družin in otrok in ne volite tistih, ki so ob Poročilu Lunaček dokazali, da ne spoštujejo materinstva in očetovstva.

Medtem ko je sprejem Lunacek poročila veliko razočaranje za mnoge v Evropi, pa je glasovanje pokazalo na nekaj zelo pomembnega: da je končno minil čas evroposlancev, ki zavajajo in manipulirajo svoje volivce in da je čas za nove poslance, ki bodo zastopali interese večine državljanov v EU.  Vsi državljani so zato poklicani, da 25. maja letos glasujejo za prave kandidate – se pravi za tiste, ki s svojim zgledom in dosedanjim delovanjem kažejo, da spoštujejo temeljne človekove pravice družin in otrok ter so se ob teh vprašanjih tudi javno izpostavili, od obstoječih pa tiste, ki  so glasovali proti Poročilu Lunaček.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top