Fakulteta za socialno delo: Bodi proti pravicam otrok, ali pa nikoli ne boš diplomiral!

Objavljamo pismo, ki smo ga prejeli od študentov/tk Fakultete za socialno delo in kaže, do kakšnih zlorab fakultetnega prostora in kršenja človekovih pravic prihaja na tej fakulteti. 

"Pozdravljeni,

radi bi zaupali informacijo o dogajanju na Fakulteti za socialno delo, Univerze v Ljubljani. Že pred novico, da je ustavno sodišče dovolilo referendum se vršijo pritiski vseh profesorjev in pranje možganov glede istospolnih parov.
V zadnjem času pa je stvar prešla v pravo ofenzivo. Ne samo, da pozivajo k bojkotu referenduma. Veliko hujša stvar je, da se morajo študenti o tem opredeljevati na izpitih. Vprašanje ni neposredno ali si za ali proti. Temveč zavito je pod vprašanja o pravicah manjšin in raznih skupin. Svojega mnenja preprosto ne moreš imeti ali biti celo nasprotnega od profesorskih pogledov. Enostavno padeš izpit in ni šans da boš diplomiral.
Vse pa je prebilo meje manipulacije pri vajah iz epistemologije socialnega dela, kjer so morali študentje sedeči v krogu dvigniti roke kdo je za in kdo proti na referendumu. Ne morete si misliti kakšni pritiski so to... Prosim ukrepajte, ker so pritiski preveliki.

Prosimo za anonimnost in ne dovolimo objave tega elektronskega naslova. Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top