Fantek Alfie Evans prisilno evtanaziran!

Fantek Alfie Evans se je več tednov boril za življenje. Kljub podpori papeža Frančiška so ga sodniki in zdravniki obsodili na smrt s prisilno evtanazijo!

Več tednov je trajala drama dveletnega Alfieja Evansa v liverpoolski bolnišnici. Zgodba ima več vzporednic s slovenskim  primerom male Neže. Takrat dveletna Neža Arnolj  je bila od 27. septembra 2016 v paliativni oskrbi v UKC Ljubljana in je po mnenju zdravnikov izgubila sleherno možnost preživetja. Kljub temu se njeni starši niso vdali v usodo in so vsak dan znova iskali možnost za dekličino zdravljenje. Ker je Neža kot po čudežu preživela dlje, kot so ji napovedali Kendovi zdravniki, se je začela bitka staršev male Neže za možnost zdravljenja v Italiji, čemur so naši zdravniki sprva ostro nasprotovali, Rajko Kenda pa je starše male Neže celo javno poniževal, namesto da bi storil vse, da bi deklico premestili, če ji že pomagati niso bili sposobni.

Je v ozadju slovenske in angleške zgodbe lobi, ki splavlja in evtanazira otroke? Papež Frančišek odgovarja pritrdilno!

Zgodba malega Alfieja Evansa je Nežini zelo podobna, le da se je Alfiejev boj za življenje vzporedno z bolnišnico  bil tudi na liverpoolskem sodišču, ki ga nikakor ni hotelo živega izpustiti iz svojih krempljev. Po odloku sodnika Haydena so dveletnega Alfieja prejšnji ponedeljek ponoči odklopili od aparatov, ki so mu dovajali kisik, hrano in tekočino. Podobno kot v primeru deklice Neže, so tudi v Angliji zdravniki zatrdili, da bo v nekaj minutah umrl, a deček je živel še cel teden. To seveda ni naključje, kajti pred bolnišnico je vztrajalo več kot 200 podpornikov kulture življenja, ki z molitvijo spremljajo dečka in njegovo družino, hkrati pa protestirajo proti nasilni uvedbi evtanazije za bolne otroke, ki jo želi sodišče prikrito vsiliti celotni družbi in staršem malega Alfieja.  Po odklopu z aparatov je Alfiejev oče naslednjega dne opoldne zahteval, da zdravniki prekinejo z izvajanjem evtanazije nad njegovim otrokom in naj mu dajo vsaj tekočino, sicer bo umrl zaradi izstradanja. Alfiejev oče je sicer zelo mlad, star šele 21-let, pa vendar sta se z dečkovo mamo neutrudno borila za življenje svojega sina.

Ubijanje nerojenih, šibkih in bolnih otrok ter starejših je hud problem evropske družbe. Se vračamo v čase nacističega in komunističnega rasnega inžineringa?

Sodnik Hayden, ki zastopa interese lobija, ki splavlja nerojene in evtanazira bolne otroke je med razsodbo, ki jo je izrekel prejšnji ponedelek malo pred 19. uro, obsodil Alfiejeve podpornike, ki  v oporo staršem bolnega dečka molijo predo liverpoolsko bolnišnico in protestirajo proti krutemu sodniku, češ, da staršem dajejo lažno upanje.

Kljub temu, da je bil pred bolnišnico pripravljen aeromobil za takojšnji prevoz v Italijo, v katerem so Alfieja čakali predstojnica in zdravniki iz vatikanske bolnišnice Bambino Gesu, da bi ga prepeljali v Italijo, Hayden  prevoza ni dovolil. V zgodbo se je zaradi zaščite življenja vključila tudi vatikanska diplomacija.

Glasno se zavzemimo za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti!

Ko je za situacijo izvedel sodnik Hayden, se je ustrašil mednarodnega pritiska in  zdravnikom v liverpoolski bolnišnici naročil, naj preučijo možnost, da se dveletni Alfie vrne domov, izključil pa je možnost, da bi ga prepeljali v vatikansko otroško bolnišnico, čeprav je italijanski avion čakal dobesedno s prižganimi motorji na prevoz dečka. Zdravniki so izjavili, da za odločitev potrebujejo od tri do pet dni, v tem času pa je v ozadju poteka hud duhovni boj med kulturo smrti in kulturo življenja.

Poleg prizadevanja papeža Frančiška, ki se je že večkrat javno zavzel za dečkovo življenje, se je oglasil tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani. Po njegovih besedah« bo moč ljubezni premagala cinizem tistih, ki so dečka odklopili iz naprav.«

Zdravniki so zaradi nerazumne sodniške odločitve povzročili dečkovo prezgodnjo smrt

Menili so, da je dečkovo življenje nekoristno. Vsi kristjani pa vemo, da je vsako življenje Božji dar, ki smo ga dolžni spoštovati. O vprašanju spoštovanja človeškega življenja od spočetja do naravne smrti bodo tekle tudi letošnje parlamentarne volitve. Vzemimo otroke in nemočne v bran s svojim glasom za Združeno desnico ali katero demokratično stranko!

Boj za kulturo življenja v Sloveniji pred volitvami v polnem teku

Boj za kulturo življenja je pred novimi volitvami pri nas v polnem teku. Vabim vas, da stopite na stran resnice in pravice, saj je to za moralno odgovornega človeka edina logična izbira. Jasno je treba povedati, da so radikalni levičarji, ki zasedajo dobro plačana mesta na ministrstvih ter na naše stroške vodijo protinarodno politiko, glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju.

Zato si zapomnite te  besede: vsak, ki podpira levičarsko politiko DeSUS, SD, (Z)L, SMC, Jankovića, Bratuškove, Šarca in levičarskih derivatov, je sokriv za osebno in kolektivno nesrečo ter dolgoročno revščino in depresijo Slovenk in Slovencev.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top