Groza: Belgija legalizira evtanazijo otrok!

V torek sta dve komisiji belgijskega Senata s 13 proti 4, torej z veliko večino, potrdila predlog zakona o evtanaziji za otroke. V sredo 4.12.2013 pa je celoten Senat podprl legalizacijo uboja bolnih otrok. V prihodnjih nekaj mesecih bo belgijski parlament dokončno glasoval o legalilazciji evtanazije za otroke.

Belgija je ena izmed redkih držav, ki ima dovoljeno evtanazijo. Poleg Belgije ima uzakonjeno t.i. milostno smrt še Nizozemska in Luksemburg. Luksemburg in Belgija sta do sedaj imeli evtanazijo dovoljeno le za odrasle, Nizozemska pa tudi za otroke od 12. leta naprej.

Če bosta oba belgijska domova parlamenta odločila v prid evtanaziji za otroke, bo tako Belgija prva, ki bo imela uzakonjeno "pravico do umora" otrok, ki so neozdravljivo bolni, trpijo neznosne bolečine ali se tako odločijo sami iz katerega koli razloga - seveda z dovoljenjem psihiatra.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top