Grozljivo: Nizozemski zdravniki že zahtevajo ubijanje otrok!

Nizozemska ministrica za zdravje Edith Schippers je plačala skoraj 400.000 eurov za študijo, ali je mogoče po nizozemski zakonodaji evtanazirati bolne otroke med prvim in 12 letom starost. Otroke starejše od 12 let na Nizozemskem že več kot 10 let legalno ubijajo v tamkajšnjih bolnicah.

Zdravniki se spreminjajo v največjo nevarnost za otroke!

Sosednja Belgija je leta 2014 sprejela zakonodajo po kateri je omogočila evtanazijo otrok od rojstva naprej. Sedaj pa zdravniki zahtevajo podobno zakonodajo na Nizozemskem. Nizozemska pediatrična zveza odločno podpira takšno zakonodajo. Trenutno velja, da lahko zdravnik ubije otroka samo v primeru »urgentnega stanja« in jih policija še vedno lahko kazensko preganja. Januarja 2016 je v Nizozemskem parlamentu potekala okrogla miza med člani različnih poslanskih skupin in strokovnih združenj. Na njej se je večina politikov strinjala z evtanazijo bolnih otrok. Vse kaže, da so otroci naslednja žrtev radikalnih levičarjev, ki so se zarotili proti družini in vrednotam.

Uprite se evtanaziji kot delu integralni paliativne oskrbe!

Lansko leto je ob aferi Radan v Državnem zboru potekala javna razprava na temo evtanazije in paliativne oskrbe. Slovenska zdravniška združenja so se odločno zavzela za paliativno oskrbo bolnikov in nasprotovala kakršni koli obliki evtanazije. Navkljub tem stališčem pa poznavalci razmer v Sloveniji napovedujejo, da nekateri »strokovni krogi« že pripravljajo predlog legalizacije evtanazije kot del t.i. integralne oz. celostne paliativne oskrbe. Takšnim kontroverznim predlogom se je potrebno že danes odločno upreti.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top