Ingo Falk Pasch Wallersberg pretresen nad usodo koroških dečkov

A gremo zdaj domov ?

To sta vprašala fantka svoja stara starša, ko sta ju smela obiskati. Mar so okostenela zbirokratiziranost te države, napuh njenih predstavnikov in marsikdaj brezobzirna lakomnost ter celo kriminalna energija tako močne, da se jih ta življenska stiska otrok in njunih starih staršev ne dotakne ?

Ne sprašujem - ne pretrese ?

Pretrese namreč ljudi, ki imajo sočutje, ljudi, ki iz svojih izkušenj poznajo globoko bolečino krute usode - ne, tega ne sprašujem.

Sprašujem, kako lahko tisti, ki nimajo kančka empatije, odločajo  o tako subtilnih in življenjsko ključnih vprašanjih krhkih bitij - otrok in njihovih starih staršev ?

Mar ni dolžnost te države - ki naj bi bila tudi njihov dom - da jim olajša njihovo kruto usodo ??

Sem brez besed.

Njihova nasilna ločitev je zločin!  Namesto, da jim ta država, ki ji vsi plačujemo davke, ponudi pomoč, da bi lažje skupaj kot družina zaživeli!

To je zločin!

Sramota.

Sramota za vso državo.

Ingo Falk Pasch Wallersberg

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top