Kako absurdna je pravica, da škodimo otroku

Dixon Diaz je konzervativni Američan z veliko znanja in spretnosti za satiro, humor in zbadanje liberalcev. Njegove karikature so resnične in smešne hkrati, predvsem pa razkrivajo najpomembnejše točke hinavščine in neumnosti liberalizma. 

Ena izmed njegovih zelo znanih karikatur je na temo pravice do splava. V karikaturi se Lucy opredeli za liberalko, ki podpira idejo, da se lahko v življenju odločamo za karkoli. Ko začne njen prijatelj Linus spraševati, ali lahko izbere določene stvari, na primer kajenje, poceni ogrevanje, slavljenje Boga ali posedovanje pištole, je Lucy kar naenkrat polna izgovorov. Lomentira, da nekatere izbire niso dobre zanj, druge niso dobre za družbo, tretje škodijo okolju.  Ko jo Linus na koncu vpraša, kaj potem sploh lahko izbere, Lucy odgovari, da lahko izbere splav. Absurno, vendar žal resnično.

Nek drug bloger, ki se opredeli za liberalca, se ob tej Diazovi karikaturi upravičeno vpraša: Kako je možno, da s takšno lahkoto prepovedujemo stvari s katerimi škodimo sami sebi ali okolju, če pa želi nekdo prepovedati, da bi škodili (ubili?) nerojenemu otroku, naleti na odpor in zgražanja. Zakaj obstaja tako očitna - nelogična - razlika med stvarmi, ki jih smemo ali ne smemo izbrati? In kako absurna je šele pomisel, da se lahko otroci "naprednih", liberalnih staršev veselijo ob dejstvu, da imamo pravico izbrati splav?

V.V.

Karikaturo Dixona Diaza si je mogoče ogledati tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top