Kakšno je bilo Božično voščilo drugega človeka šolskega ministrstva?

Dr. Jernej Štromajer je  na predvečer Božiča, 24. decembra 2019, slovenski javnosti poslal sledeče "voščilo" v angleškem jeziku: »MERRY CHRISTMAS YA FILTHY ANIMALS« oz. v slovenskem prevodu. »SREČEN BOŽIČ VE UMAZANE ŽIVALI«.

Dr. Jernej Štromajer je državni sekretar na šolskem ministrstvu, ki je pristojno za usmerjanje vzgoje in izobraževanja v slovenskih vrtcih, šolah in fakultetah. Ali je človek s takimi stališči in tako (ne)kulturnim načinom komuniciranja primeren za določanje vzgoje in izobraževanja naših otrok v vrtcih, šolah in na fakultetah? Po mnenju velike večine državljanov ni primeren. To sta pokazali anketi, ki sta bili objavljeni na dveh ideološko povsem različnih medijih siol.net in nova24tv.si.

Žal nobeden od pristojnih do sedaj ni storil ničesar, da bi zamenjali neprimernega državnega sekretarja, kar bi se naslednji dan zgodilo v večini evrospkih držav. Koliko časa še?

Če menite, da je potrebno zamenjati Jerneja Štromajerja, ki ljudi, ki praznujejo Božič imenuje "umazane živali", se lahko pridružite Peticiji za spoštovanje ljudi, ki praznujejo božič in za odstavitev Jerneja Štromajerja. Peticijo najdete na tej povezavi.

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top