Papež v ZDA (3): Neresnice aktivista Edvarda Žitnika na RTVSLO!

Žalostno je, kako laže uslužbenec nacionalne televizije, ko poroča o glavnem svetovnem dogajanju preteklega tedna - namreč o papežu Frančišku.

Edvard Žitnik je v Odmevih 25. 9. 2015 o nagovoru papeža Frančiška ameriškim škofom dejal: "Papež jih poziva, naj prenehajo s kulturnim bojem, ko gre za "istospolne poroke", pa pravico do splava...".

Nič od tega ni res. Zadevo smo preverili. Papež je ameriškim škofom povedal ravno nasprotno, in sicer je med drugim dejal: "Cenim neomajno zavezanost Cerkve v Ameriki, ko gre za življenje in družino, ki je glavni razlog mojega tokratnega obiska...",

Celoten nagovor papeža Frančiška ameriškim škofom dne 23. 9. 2015 si lahko v slovenščini preberete tukaj.

--------------------------------------------

Od RTV Slovenija zahtevamo popravek neresničnih navedb. Vabimo vas, da tudi vi pišete na RTV SLO in jih prijazno opozorite na omenjeno neresnično ter zavajajoče poročanje. Zahtevajte popravek in predvajanje celotnega podnaslovljenega govora papeža Frančiška ameriškim škofom na programu RTV Slovenija.

Pišite na naslove: pr@rtvslo.si; varuh@rtvslo.si; tvdesk@rtvslo.si; pr@rtvslo.si, dnevnik@rtvslo.si

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top