Ljudje smo ženske in moški

„Bog je človeku dal v gene nekaj, čemur pravimo naravni zakon,“ je na okrogli mizi v Nazarjah povedal tajnik medškofijskega odbora za družino Sandi Koren. Skrbi ga, da mnogi danes sploh ne priznavajo, da obstaja naravni zakon. "Pravijo, da tega ni, da to ne obstaja," je dejal Koren.

Vabljeni, da prisluhnete celotnemu nagovoru Sandija Korena, tajnika medškofijskega odbora za družino.

"Bog je ustvaril človeka in edini ve, kako naj človek živi," poudarja tajnik medškofijskega odbora za družino Sandi Koren in dodaja, da ima Bog neke vrste navodila za uporabo človeka. "Edino razločevanje v Svetem pismu, ki ga Bog dá med ljudmi, je po spolu. Bog ne reče ljudje so črni in beli, ali bogati in revni, ali Afričani ali Američani, ampak reče so moški in ženske."

Bog naredi to zato, da bi človek lahko postal podoben Njemu. Bog je tisti, ki biva v Sveti Trojici. "In ko moški in ženska sobivata se dopolnjujeta, postaja eno, postajata nekaj več kot tisto, kar sta kot posameznika. Pravzaprav uresničujeta svoje poslanstvo, ki jima ga je dal Gospod. Če to zanikamo, zanikano svoje bistvo in tako ne bomo več srečni. Naša notranja globoka želja vsakega izmed nas je, biti srečen. Da si srečen torej moraš živeti tako, kot te je ustvaril Bog."

Bog je človeku dal v gene nekaj, čemur pravimo naravni zakon, je nadaljeval Koren. "Problem je v tem, da mnogi ljudje danes sploh ne spoznajo, da naravni zakon obstaja. Pravijo, da tega ni, da to ne obstaja."

Koren je dodal, da priznavamo obstoj fizikalnih zakonov, skrbi pa ga, da več ne priznavamo naravnih, moralnih zakonov. "Za nas kristjane torej Bog postavlja zakone, rečemo Božje zakone, kdor ni veren pa to imenuje naravni zakon, to so skozi zgodovino govorili tudi filozofi. Pogled Cerkve na to zadevo je zelo preprost, namreč Bog je ustvaril moža in ženo, moškega in žensko in je dal človeku v njegovo dušo tudi naravni zakon, ki govori o tem, kaj je prav in kaj je dobro."

Koren je opozoril, da ko bomo nehali s spoštovanjem moža in žene bomo porušili naravni red. "In takrat, tako nas uči Sveto pismo, bodo nastopile mnoge nesreče, ne bo nas kaznoval Bog, sami se bomo, v tem je problem. Mi se tega sedaj še ne zavedamo," je povedal tajnik medškofijskega odbora za družino Sandi Koren.

Povzeto po ognjisce.si.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top