Ljudmila Novak: Nsi odločno za pravice otrok!

“Ves čas zagovarjamo pravice do mame in očeta,” je ob vstopu Nsi v referendumsko kampanjo poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak. Spremenjene definicija zakonske zveze moža in žene po njenem ne zmore zagotavljati varstva teh naravno pripadajočih pravic.

Kot je še dejala, se bo Nsi v referendumsko kampanjo podal samostojno, kljub temu pa napovedujejo sodelovanje z drugimi civilnimi iniciativami.

”Če bi bila definicija o zakonski zvezi sprejeta, bi lahko imela za posledico vrsto predvidljivih in tudi nepredvidljivih sprememb v družbi, na katere opozarjajo strokovnjaki in civilna združenja. Izkušnje iz tujine nas učijo, da je ta zakon lahko samo podlaga za nadaljnje akcije oz. spremembe v zakonodaji,” je še dodala Novakova.

Stranka je že ob javni razpravi o noveli zakona predlagala, da bi obstajala možnost ugovora vesti.
 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top