Makedonija uzakonila kemično kastracijo pedofilov

Makedonski parlament je potrdil zakon, ki uvaja kemično kastracijo za pedofile, za pedofile povratnike pa najvišjo zaporno kazen zvišuje na dosmrtno ječo.

Zakon, ki so ga poslanci potrdili v sredo, potrjuje, da bodo prvič obsojeni pedofili kaznovani z od 15 do 40 let zaporne kazni, v zameno za znižanje kazni pa se bodo lahko odločili tudi za kemično kastracijo. Za pedofile povratnike, ki bi zločin zagrešili po prestajanju kazni, zakon določa dosmrtno ječo in obvezno kemično kastracijo.

Makedonski minister za socialno politiko Dime Spasov je ob tem pojasnil, da bodo kemično kastracijo pedofilov izvajali v specializiranih ustanovah vsakih šest mesecev. "Gre za medicinsko zdravljenje, kjer storilcem vsakih šest mesecev vbrizgamo injekcijo z zdravilom, ki zmanjšuje spolni nagon in spolno aktivnost," je pojasnil Spasov.

Makedonija prva z javnim registrom pedofilov
Makedonija je leta 2012 postala prva država na Balkanu, ki je javno objavila register pedofilov s fotografijami, imeni in naslovi obsojencev, ki so bili izpuščeni iz zapora. Od leta 2004 je bilo v državi zaradi spolne zlorabe otrok obsojenih več kot 230 oseb. Makedonska vlada upa, da bodo z novim zakonom zmanjšali možnost, da bi pedofili tudi drugič zagrešili zločin.

Med državami, ki so uvedle kemično kastracijo pedofilov, so tudi Danska, Poljska in Nemčija, kjer je ta opcija še vedno na prostovoljni bazi, ter Rusija, Južna Koreja in nekatere ameriške zvezne države.

vir: MMC RTV SLO/STA
------------------------------------

Po drugi strani pa v Italiji pedofile izpuščajo, na Nizozozemskem pa imajo celo pedofilsko stranko, ki si prizadeva, da bi bili spolni odnosi z otroki dovoljeni od 12 leta naprej. Pravijo, da je njihov namen "razbijanje tabujev in boj proti nestrpnosti". Joj, kako znano to zveni?! Ko so zagovorniki pravic otrok na sodišču zahtevali prepoved stranke, je sodišče odločilo, da je: "svobodo izražanja, svobodo zbiranja in združevanja treba razumeti kot temelje demokratične vladavine prava..." in zaključilo, da ima ta sporna stranka pravico do teh svoboščin. Za poduk pa je zagovornikom otrokovih pravic primazalo še klofuto, češ, da "želijo zgolj izpostavljati lastne moralne probleme", kar pa na Nizozemskem ne more biti razlog za prepoved stranke. 

vir: http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/348336/Holandija-polako-legalizuje-pedofiliju

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top