Metka Zevnik: Družina je srce

Dragi prijatelji otrok in družine,

božično sporočilo z betlehemskih poljan se  je leto za letom počasi širilo na nove širjave in kljub svoji tihi preprostosti odmevalo glasneje in glasneje. V letu 2016 po rojstvu Božjega Deteta je skrivnostno sporočilo objelo že ves svet, a odmev se  izgublja v glasnem vrvežu človeške vseenosti.

Božič nam sporoča, da je družina srce človeškega bivanja in zemeljske prihodnosti. Družina otroka sprejme z ljubeznijo v svoje zavetje, pa čeprav se znajde v še tako težkih življenjskih preizkušnjah. Božje dete – Odrešenik v jaslicah  je sporočilo upanja, sporočilo večnosti, le s srcem in vero mu moramo prisluhniti.

Blagoslov Svete Družine in sporočilo Božjega Deteta naj vas spremljata na vseh vaših poteh, v teh prelepih božičnih dneh in v prihajajočem letu 2017.

Metka Zevnik

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top