Mi smo Thorncliffe!

Starši v Ontariu v Kanadi jemljejo otroke zaradi neprimerne spolne vzgoje od pouka. Starši v Mississagui, Peterboroughu, Ajaxu in Oshawi pod geslom 'Mi smo Thorncliffe' so v letu 2015 vzeli otroke iz šol vsaj za en dan v tednu, včasih tudi za več. Na ta način so izražali nasprotovanje spornemu učnemu načrtu za spolno vzgojo, ki ga je pripravila vlada. V raznih mestih po Kanadi tako nastajajo Združenja zaskrbljenih staršev (The Concerned Parents, op. prev.), ki so septembra 2015 organizirala vec protestov. Gre za zgodovinski upor staršev proti poneumljanju in indoktrinaciji otrok v šolah. Postali so zgled za cel svet.

Zaskrbljeni starši iz Durhama ( Durham Concerned Parents, op. prev.), ki so izvedli proteste 29. septembra 2015 v Ajaxu in Oshawi. »Ciljamo na javne in katoliške osnovne šole v treh okrožjih: Oshawa North, Whitby-Oshawa in Ajax-Pickering,« je organizatorka Maritza Sailer po elektronski pošti sporočila za LifeSiteNews.

V osrčju okrožja Don Valley West, ki je tudi domače okrožje liberalne kanadske premierke Kathleen Wynne, je šola Thorncliffe Park postala medijsko odmevno žarišče protestov proti spolni vzgoji, ko so starši prvi dan pouka iz šole vzeli polovico učencev z zagotovilom, da bodo s 'protestom' nadaljevali cel september 2015.
Akcija, ki jo je organiziralo Združenje staršev s Torncliffa (Thorncliffe Parents Association, op. prev.), je pritegnila veliko pozornosti medijev, še posebej po tem, ko so otroke v skupinah starši sami učili v bližnjem parku, kar je predsednik Združenja Khalid Mahmood poimenoval 'šola na vrtu'.

Združenja za pravice staršev in družin nasprotujejo učnemu načrtu za spolno vzgojo, ker kvarno vpliva na otrokove predstave o spolnosti, saj so vključeni tudi nazorni prizori soolnih aktov, ki za njihovo starost niso primerne. Poleg tega se spolni pouk uporablja za širjenje t.i. ideologije spola, ki ne priznava ženskega in mošjega spola, soodbuja otroke k spreminjanju spola ter ter eksperimentiranju s spolno usmerjenostjo.

Analiza, ki so jo pripravile organizacije za zaščito družine, namreč navaja, da učni načrt otrokom predstavlja homoseksualnost v 3. razredu, samozadovoljevanje v 6. razredu, oralni in analni seks v 7. razredu. Poleg tega otroke učijo, da obstaja šest spolov in ne dva.

»Mračni časi zahtevajo, da ne sklepamo nikakršnih kompromisov, še posebej, ko gre za naše otroke,« je zapisala Sailerjeva. »V mračnih časih se ne smemo odpovedati luči evangelija, ne smemo je postaviti pod mernik, da bi tako podaljšali življenje katoliškim šolam.« Tudi šole v lasti Katoliške Cerkve korajo namreč učiti te vsebine, da ne bi uzgubile državnega sofinanciranja.
»Starše so namenoma izključili iz učnega načrta, toda val zaskrbljenih staršev si mora prizadevati, da bo njihov glas slišan,« je dodala.

»Protesti za otroke se širijo tudi po mestih izven Toronta in sledijo zgledu s Torncliffa,« je povedal Jack Fonseca iz Koalicije za boj za življenje (Campaign Life Coalition, op. prev.).

»Vabimo vse, da se solidarno pridružijo tem pogumnim in ljubečim staršem, ki si tako zelo prizadevajo za dobro vseh naših otrok,« pravi Fonseca. »Naj ne ostanejo sami,« dodaja. »Solidarno jih podprite, pripravite enodnevni protest in razglašajte po svojem kraju: 'Mi smo Thorncliffe!'«

Tako je v državah, kjer je ukinjena zakonska zveze žene in moža in uvedene posvojitve otrok v razmerja dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev, dveh interseksualcev in dveh queerseksualcev. V Sloveniji se Združena levica, na predlog katere je Državni zbor sprejel zakon o ukinitvi zaokonske zveze žene in moža, zavzema za to, da se v redne šolske programe vključi pouk, pri katerem bi otroke učili, naj si sami določijo spol ter že v osnovni šoli eksperimentirajo z različnimi spolnimi praksami. Pri tem jo nekoliko bolj na tiho podpirajo vse stranke izrojene levice: SD, SMC, DESUS, in Janković.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top