Minister osamosvojitvene vlade zgubljen v blodnjaku državne norosti

Objavljamo pismo, ki ga je Ingo Falk Pasch Wallersberg, minister osamosvojitvene vlade, pisal Borutu Pahorju na dan otvoritve novega spomenika v središču Ljubljane, 13. julija.

"Spoštovani Predsednik Republike g. Borut Pahor !

Danes boste otvorili spomenik vsem žrtvam vojn. Ob napovedi tega slovesnega dejanja, ki naj bi duhovno premostilo strahoten prepad med sloveskim ljudstvom, se pogrezam v stanje norosti. Vse okrog nas se na najpomembnejših mestih države bohotijo veličastna spominska znamenja najhujših zločincev. Organizacija, ki zagrizeno čuva njihov potvorjen sloves, se javno odreka Vašemu slovesnemu dejanju. Mi bomo danes sredi te potvorjene družbene zavesti in popljuvani od njenih častilcev molili zanje, za duše krvnikov, ki jih častijo, in vse do danes njihove zamolčane žrtve. Molili bomo javno sredi njihovega parka, v neposreni bližini častnih spominskih znamenj krvnikom.  

Med tem slovesnim dejanjem in resnično stvarnostjo, sredi katere se bo dogodilo, je strahoten prepad. Visimo brez temelja v nestvarnem svetu. V svetu, v katerem naš predsednik Vlade na dolgo in široko pojasnjuje svojemu kolegu iz sosednje države, kako bomo skupaj uresničevali neko odločbo, za katero mu ta sogovornik jasno in kratko pove, da zanj ne obstaja. V svetu, v katerem na veliko kradejo tisti, ki uživajo največje časti in kjer sodišča slavnostno sprejemajo nične odločbe.

Liliput je skrivna državica, nekoč je bila, a bo izginila. V spominu bo ostala kot srčkana in prijazna ter požrešno žrelo Zlobe. Za njo bo na nebu spomina ostal temen dim, ki bo počasi zbledel in izginil.

Molimo za duše vseh umrlih ! Molimo, da bodo kipi krvnikov onemeli!
Molimo v spomin propadle države !

Kmalu nas več ne bo.

Ingo Falk Pasch Wallersberg"

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top