Agencije v ZDA bogatim Kitajcem prodajajo otroke za 102 tisoč evrov

Kitajska je ukinila politiko enega otroka. Se je pa v zadnjih letih pokazal nov problem - neplodnost Kitajcev in Kitajk. Ta je danes kar destkrat višja kot pred 36 leti. Vedno več je povpraševanja po semenu darovalca in nadomestnem materinstvu. Agencije v ZDA za svojo storitev zaračunajo tudi do 102.000 evrov, omogočajo pa tudi možnost izbire spola. Na Kitajskem je sicer 34 milijonov več moških kot žensk, saj je moški spol bolj zaželen in so bile deklice zaradi politike enega otroka množično splavljane. Bodoči starši so kot edinega dovoljenega otroka želeli fantka... Razsežnosti splavljanja deklic so bile grozovite in se kažejo v razliki med številom moških in žensk. Pomor žensk, največji femicid v zgodovini človeštva, so domnevne največje svetovne organizacije za človekove pravice žensk (npr. ameriško Načrtovano starševstvo) in cel svet z redkimi svetlimi izjemami mirno dopuščali.

Na Kitajskem je okoli 11 semenskih bank, ki pa s svojo ponudbo ne zadostijo povpraševanju trga. Glede na izsledke raziskave Asian Journal of Andrology je tako zato, ker je v kar 55 odstotkih primerov v darovani spermi prenizka koncentracija semenčic. Pari, ki se odločijo za umetno oploditev, morajo na umetno oploditev čakati kar leto in pol. To je na eni strani spodbudilo črni trg, na katerem so ženske za spermo pripravljene plačati tudi 30.000 juanov ali nekaj več kot 4.300 evrov, poroča Quartz. Na drugi strani pa se bogatejši Kitajci za otroka odločijo prek t.i. nadomestnih mater v ZDA, saj je nadomestno materinstvo na Kitajskem (zaenkrat še) prepovedano. Agencije v ZDA za svojo "storitev" zaračunajo od 68.000 do 102.000 evrov. Pa se je spet izkazalo, zakaj je zahod, ki so ga polna usta človekovih pravic, mirno spremljal femicid na Kitajskem. Tovrstna trgovina z ljudmi postaja ena najdonosnejših in najhitreje rastočih "gospodarskih" panog na svetu. Vodilna na tem področju pa so "podjetja" iz - zahodne civilizacije. Krasni novi svet iz romana je očitno za nekatere učbenik. Kaj to pomeni za svet?

Ima pa tragedija kitajskega femicida tudi drugo plat. Utemeljeno se pričakuje, da se bodo milijoni revnejših Kitajcev, ki doma ne bodo mogli najti svoje življenjske družice ali kupiti otrok na zahodu, odpravili po svetu iskati družinsko srečo.

Več o tem tukaj.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top