Nerazumljiva krutost Planned Parenthooda: »pizza party« kot nagrada za končanje življenja nerojenih otrok!

Po poročanju Catholic News Agency je minuli teden Organizacija za življenje Live Action razkrila še eno neverjetno zgodbo, povezano s klinikami za končanje življenj nerojenih otrok, Planned Parenthood.
Life Action so objavili video, v katerem skesani sodelavki Planned Parenthooda pričujeta o tem, da so iz vodstva Planned Parenthooda zahtevali, da morajo zaposleni v klinikah dosegati mesečne kvote končanja življenj nerojenih otrok.

Za nagrado so jim obljubljali zabave z zastonj pico, dodaten plačan dopust in druge ugodnosti!
Zaposlene so k doseganju kvot spodbujali na različne načine, tudi z organizacijo pizza zabav: »Sliši se noro, vendar je zatronj pica res delovala kot spodbuda,« je povedala nekdanja vodja klinike Storm Lake v Iowi, Sue Thayer.

Planned Parenthood  -  trgovci z življenji nerojenih otrok

Tayerjeva in nekdanja medicinska sestra Marianne Anderson pričujeta o tem, da niti ena ženska, ki je obiskala njihovo kliniko ni dobila pričakovane pomoči za varno nosečnost in porod, ampak so njeno nosečnost obravnavali kot bolezen, ki jo je treba odpraviti. Po ukazu vodstva Planned Parenthood so morali dosegati mesečne kvote končanja življenj nerojenih otrok ter  izdajati napotnice ženskam za opravljanje kirirških posegov končanja življenj nerojenih otrok. Že če so bili 10 odstotkov pod kvoto, je vodstvo sklicalo sestanek o tem, zakaj niso dosegli »cilja« in kaj bodo za to storili v prihodnje.
»Svoje zaposlene sem urila tako, kot so urili mene, torej, da smo zares vsako žensko spodbujali, naj naredi splav; in da ga opravi na kliniki Planned Parenthood, saj je bil to naš cilj. Poskušali smo določiti termin za splav še preden je ženska zapustila našo kliniko,« je povedala nekdanja upraviteljica klinike.
»Počutila sem se bolj kot prodajalka splavov. Redno so nas opozarjali, da moramo doseči kvote, da bo klinika ostala odprta,« je povedala Marianne Anderson.
Ustanoviteljica Live Action, Lila Rose, vztraja pri tem, da ameriška družba v polnosti uveljavi Trumpov ukaz, da se Planned Parenthoodu odvzamejo sredstva in jih namenijo tistim zdravstvenim centom, ki nudijo pravo oskrbo ženskam. Takšen zakon je v ameriškem senatu že v obravnavi.

Industrija smrti iz koncentracijskih taborišč za bleščeče zidove klinik za končanje življenj nerojenih otrok

Kultura smrti v nacističnih in komunistični koncentracijskih taboriščih je imela drugačne metode, vendar zelo podobne cilje. Doseči je bilo treba dnevne in mesečne kvote smrti tistih, ki so jim odrekli pravico do življenja. Potem so se izvrševalci smrti po mili volji gostili z opojnimi pijačami in izbrano hrano, medtem ko so njihovi jetniki nekaj metrov stran v hudih mukah umirali od lakote in drugih oblik trpinčenja. Vzporednica med najhujšimi totalitarnimi zločini nacistov in komunistov z ti. »pravico ženske, da odloča o svojem telesu« se zdi na prvi pogled morda pretirana.

Ko družba  ženskam sporoča, da je »normalno«, če prekinejo najbolj sveto vez med materjo in nerojenim otrokom, potem na svetu ni več ničesar, kar bi kot družba brezpogojno spoštovali. Ne živih, ki jim odrekamo pravico do življenja pred rojstvom in v starosti, ne mrtvih, ki jim odrekamo pravico do pokopa.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top