Aleš Primc: Nisem vedel, da moram Bojana Petana vprašati, kaj lahko delam med dopustom in v prostem času

Obžalujem, da časopis Dnevnik o delovanju Odbora 2014, pa tudi o moji osebni vlogi v njem, ne zmore napisati argumentiranega članka. Žal to prakso nadaljuje tudi s člankom Za Janeza Janšo tudi na letni dopust. Kljub temu, da članek seje javni dvom v moje delo, vam čestitam za naslov. Res je, za človeka ki trpi krivico, sem pripravljen žrtvovati tudi dopust. In še kaj.

Z delovanjem Odbora 2014 se na Dnevniku več kot očitno ne strinjate oz. ne smete strinjati, vendar vas sprašujem: Zakaj zavračate argumentiran in kulturen dialog, v katerem bi vsak lahko povedal svoje argumente in stališča? Zakaj ne pišete o vsebini naših stališč ali vsaj skušate argumentirano dokazati, da nimamo prav?

Odsotnost argumentirane javne razprave o kratenju človekovih pravic in zlorabah v pravosodju je očitna. Čudim se, da je med nasprotniki človekovih pravic in zagovorniki zlorab v pravosodju v Sloveniji toliko medijev in novinarjev, ki bi morali biti braniki svobode izražanja in delovanja.

Zakaj se zatekate k nasilju, ki ga izvajate s svojo medijsko močjo? Tudi uglednemu pravnemu strokovnjaku Matevžu Krivicu odrekate objavo prispevkov, če vam njihova vsebina ni všeč. Na dva izpostavljena predstavnika Odbora 2014 se spravljate s člankom, katerega namen je najina javna diskreditacija brez dokazov... 

Čeprav v članku brez dokazov zbujate dvom v moje delo, vas podpiram pri vašem delu, da iščete in razkrivate informacije. Žal te naloge v lastni hiši niste opravili. Ko bi tako pozorno, kot spremljate vsak moj korak, spremljali posle lastnika Dnevnika, bi bilo v bankah vsaj 150 milijonov EUR manj slabih kreditov. Velik del bo verjetno prej ali slej obležal na ramenih nas vseh.

Morda se Bojan Petan boji, da bo, če bo sodstvo enkrat delovalo zakonito in nepristransko, sam obsedel na Dobu. Gospod Petan, zagotavljam vam: Če vam bodo v postopkih tako kršene človekove pravice, kot so bile Janezu Janši, bom tudi za vas povzdignil glas.

Zlorab v pravosodju je bilo preveč. Preveč ljudi je pretrpelo strahovite krivice. Teh krivic ni več mogoče teptati in zakrivati. Odbor 2014 je zgolj zunanji obraz in izraz tega gibanja, ki so ga povzročile pravosodne krivice in zlorabe. Vse, ki si želite poštenega pravosodja, ki bo delovalo v skladu z zakoni, ustavo in mednarodnimi dokumenti o varstvu človekovih pravic, vabim, da se nam pridružite na shodih pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani vsak dan ob 17.00.

Verjamem, da je argumentiran, strpen in kulturen dialog edina pot za reševanje problemov v družbi. Na ta način bom sam deloval in upam, da se boste tudi na Dnevniku čim prej odločili za to pot. Po mojem trdnem prepričanju je to dolgoročno tudi v vašem interesu, čeprav se vam morda sedaj še ne zdi tako.

Aleš Primc

Dnevnik tajkuna Petana skuša diskreditirati dr. Damirja Črnčeca in Aleša Primca

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top