Dnevnik tajkuna Petana skuša diskreditirati dr. Damirja Črnčeca in Aleša Primca

Dnevnik, katerega večinski lastnik je tajkun Bojan Petan, se je 16.8.2014 neargumentirano in brez dokazov spravil na dr. Damirja Črnčeca, predsednika Odbora 2014 in Aleša Primca, njegovega tesnega sodelavca v odboru, sicer vodjo Civilne iniciative za družino in pravice otrok, v zadnjem času znanega po vodenju shodov proti zlorabam v pravosodju, ki potekajo vsak dan pred Vrhovnim sodiščem.

Iz članka "Za Janeza Janšo tudi na letni dopust"  veje pretanjena dušebrižniška Dnevnikova skrb, ali ne trpi zaradi njune aktivnosti v Odboru 2014 delo na njunih delovnih mestih, ko sta vendar toliko odsotna zaradi aktivnosti v Odboru 2014. Iz članka ne izhajajo nikakršne kršitve. Za te aktivnosti uporabljata dopust in višek ur. Iz članka tudi izhaja, da oba delodajalca nimata nikakršnih pripomb glede izvajanja delovnih obveznosti dr. Črnčeca in Primca. Zakaj je potem to tema precej zajetnega članka?

Namen takega članka je precej očiten:
1. Prestrašiti dr. Črnčeca in Primca, da bi prenehala s svojimi aktivnostmi.
2. Izvajati pritisk na njuna delodajalca, da bi jima onemogočila aktivnosti v Odboru 2014.
3. Izvajati pritisk na njuna delodajalca, da bi začeli izvajati proti njima disciplinske ukrepe, po možnosti z rezultatom, da izgubita službo
4. Prestrašiti vse, ki bi si drznili javno izpostaviti za spoštovanje človekovih pravic in proti zlorabam v pravosodju.

Gre za tipično zlorabo medijske moči proti delovanju svobodne civilne družbe, ki mu ne bi smelo biti mesto v demokratični družbi. Tudi ti medijski pritiski kažejo, da Slovenija to še ni ter da so še kako potrebne aktivnosti Odbora 2014.

Gotovo bo večina državljank in državljanov spregledala te umazane igre tranzicijske medijsko-politično-pravosodne elite in se zavzela za spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin, kamor sodi tudi svoboda izražanja in javnega delovanja, ki pripada vsem državljankam in državljanom - tudi dr. Damirju Črnčecu in Aleš Primcu.

Aleš Primc: Nisem vedel, da moram Bojana Petana vprašati, kaj lahko delam med dopustom in v prostem času
Tednik Mladina proti Alešu Primcu 
Odziv Aleša Primca na diskreditacijo s strani Gregorja Repovža

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top