Nova Slovenija poziva k udeležbi na Družinskem referendumu!

“Odločitev Ustavnega sodišča RS, da dovoli izvedbo referenduma o noveli ZZZDR-D, je bila pričakovana. Na ta način bomo imeli državljanke in državljani možnost, da izrazimo svoje nestrinjanje z odločitvijo Državnega zbora, ki je sprejel zakon brez sodelovanja javnosti in po skrajšanem postopku. Zakon je namreč temeljito posegel in spremenil samo opredelitev zakonske zveze in posledično odprl možnost posvojitve otrok istospolnim skupnostim.

Skladno s temeljnim programom stranke, NSi nasprotuje možnosti, da bi istospolne partnerske skupnosti posvajale otroke. Državljane in državljanke pozivamo, da se referenduma udeležijo. Zakonska zveza med možem in ženo je zveza, ki omogoča rojevanje otrok in ustvarjanje družine.”

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top