Novorojenček, ki ni bil primeren za Facebook!

Potem, ko je Heather Walker na Facebooku objavila fotografije svojega novorojenčka s prirojeno okvaro, da bi jih delila s sorodniki in prijatelji, je bil njen profil zaradi kršitev začasno ukinjen. 

Heatherin sin Grayson je bil rojen 15. februarja 2013 s težko okvaro anencefalijo. Po porodu je živel le osem ur, v tem času pa se je družina, ki je takšen razplet pričakovala, od njega mirno poslavljala. Vse skupaj so tudi ujeli na fotografije. Da ima njun sin težko okvaro in da verjetno ne bo živel dolgo, sta Heather in njen mož Patrick, starša še dveh otrok, izvedela že v 16. tednu nosečnosti. Otroka sta kljub temu želela donositi, roditi in se od njega posloviti. Želela sta, da bi lahko skupaj preživeli vsaj nekaj skupnih trenutkov.

»Z možem sva začela moliti in vedela sva, da naju je Bog že od začetka časov določil za to,« pojasnjuje Heather, ki je želela otroka pričakati enako ljubeče kot prva dva.

Na dan, ko se je Grayson rodil, jih je spremljal profesionalni fotograf organizacije Now I Lay Me Down To Sleep. Ta dobrodelna organizacija združuje 12.000 fotografov, ki družinam z na smrt bolnimi novorojenčki nudijo možnost brezplačnega spominskega fotografiranja. V teh fotografijah, ki pričajo o dragocenosti teh otrok in krepijo spomin nanje, vidijo pomembno pomoč na poti žalovanja in zdravljenja prizadetih družin. Walkerji so tako dobili lep fotografski spomin na te prve in hkrati zadnje skupne družinske trenutke.

Mama Heather je bila ogorčena nad Facebookom: »Dovoljujejo, da ljudje objavljajo svoje na pol gole fotografije, toliko nespodobnih in neprimernih stvari, jaz pa ne bi smela deliti fotografij te čudovite Božje stvaritve.« Oče Patrick o svojem sinu pravi: »Živel je samo osem ur, a je v tem času naredil toliko, kolikor jaz ne bi mogel v sto življenjih, in to je čudovito.«

Ko je mamica objavila nekaj fotografij svojega ljubljenega otroka na Facebooku – tako kot to stori mnogo drugih mam po porodu – je doživela hladen tuš. Nekatere njene fotografije so bile vsakič po tem, ko jih je naložila, izbrisane. Po nekaj poskusih je dobila sporočilo, da bo njen profil zaradi kršitev začasno blokiran. Facebookova pravila prepovedujejo objavljanje fotografij z naslednjimi vrstami vsebin: nasilje in grožnje, samopoškodovanje, izsiljevanje in nadlegovanje, sovražni govor, nazorno nasilje, golota in pornografija, identiteta in zasebnost, intelektualna lastnina in neželena pošta. Heather se sprašuje, v katero od teh kategorij bi sodile fotografije njenega novorojenega bolnega sina. Na večini fotografij Grayson na glavi nosi kapico, tako da njegova okvara niti ni vidna, ne pa na vseh.

Heather je ogorčena: »Dovoljujejo, da ljudje objavljajo svoje na pol gole fotografije, toliko nespodobnih in neprimernih stvari, jaz pa ne bi smela deliti fotografij te čudovite Božje stvaritve.« V znamenje protesta sta starša ustvarila novo stran in ponovno objavila fotografije, prijatelje pa prosila, naj se še sami obrnejo na Facebook, ki sicer svojega ravnanja ni nikoli pojasnil. Njihova zgodba je pretresla mnoge, ki so jim pošiljali izraze podpore. Patrick o svojem sinu pravi: »Živel je samo osem ur, a je v tem času naredil toliko, kolikor jaz ne bi mogel v sto življenjih, in to je čudovito.«   

Vir:

Dailymail.co.uk  

Foto: splet

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top