Odličen prvi pohod za življenje v Sloveniji!

V petek 3.10.2014 so aktivistke in aktivisti za spoštovanje življenja pripravili zgodovinski prvi pohod ZA ŽIVLJENJE v Sloveniji. Potekal je v Ljubljani od Prešernovega trga do Cankarjevega doma.

Namen shoda je bil javno izraziti zavzemanje za spoštovanje človeškega življenja od spočetja naprej, za dostojanstvo žensk in materinstva, za okrepitev očetovstva in za resnico.

V Sloveniji so javno tabuizirana vprašanja o splavu, postabortivnem sindromu in pravici vsakega otroka do življenja, zato ta shod pomeni pomemben korak k odpiranju in urejanju teh etično najpomembnejših tem današnjega časa. V splavih namreč letno po vsem svetu umre veliko več ljudi kot v vseh vojnah, umorih in drugih grozodejstvih skupaj.

 

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top