Otroci, ki so živeli v istospolnih razmerjih, o svoji prikrajšanosti

V istem času, ko Ameriško psihološko združenje in Ameriško sociološko združenje ostro napadata sociologa Paula Sullinsa, ki dokazuje, da imajo otroci, ki so odraščali v istospolnih zvezah dvakrat več čustvenih problemov kot otroci staršev različnega spola, je šest ljudi, ki so odrasli v istospolnih zvezah na ameriško vrhovno sodišče vložilo svoj predlog, ki naj bi sodnike odvrnil od ukinitve zakonske zveze žene in moža.

Šest ljudi, ki so odrasli v istospolnih zvezah je na ameriško vrhovno sodišče vložilo svoj predlog. ki naj bi sodnike odvrnil od izenačitve zakonske zveze in istospolne skuponosti. V njem so navedli svoje izkušnje iz otroštva. Ameriško psihološko združenje in Ameriško sociološko združenje pa sta ostro napadla sociologa Paula Sullinsa, katerega raziskave so pokazale, da imajo otroci, ki so odraščali v istospolnih zvezah dvakrat več čustvenih problemov kot otroci staršev različnega spola, tudi če sta starša ločena.

Dawn Stefanowicz, ki je odraščala z dvema bratoma in istospolnim očetom, ki je živel odkrito kot gej s številnimi ljubimci, je o svojem otroštvu napisala knjigo Out from under. Denise Shick, ki danes vodi orgnizacijo Za pomoč družinam (ang. Help4Families), pa je je o svojem transspolnem očetu povedala, da je vohunil za njo in ji kradel obleke. Ko se je iz dekleta razcvetala v žensko, je hotel biti prav takšen kot ona.

Ustanovitelj in predsednik Mednarodnega inštituta za pravice otrok Robert Oscar Lopez je dejal, da sodniki pogosto sprašujejo odvetnike, ali uzakonitev zakonske zveze ne glede na spol komurkoli 'škoduje'. »Odgovor na to vprašanje je v kratkih razlagah omenjene tožbe in drugih zapisih«, je dejal Lopez, ki sta ga vzgajali njegova mati lezbijka in njena partnerka. Kratko razlago tožbene zadeve je vložil skupaj s kolegom B. N. Kleinom, ki je odraščal z materjo lezbijko in njenimi partnerkami. Ta razkriva, kako so se otroci borili z zmedo glede spola, pritiski, naj se prilagodijo vrednotam homoseksualnih aktivistov in držam, ter občutji osamitve in žalosti, ne da bi se mogli o tem s komerkoli pogovoriti.

Druga skupna tema je nepotešljivo hrepenenje po 'manjkajočem' očetu ali mami. »Ko imaš svoje otroke, ti kar naenkrat postane jasno«, je dejal Lopez, ki je spet vzpostavil stik s svojim biološkim očetom. Katy Faust in Heather Barwick, ki sta odraščali ob ljubečih lezbičnih materah, pravita, da sta spoznali, da je uzakonitev zakonske zveze neglede na spol napačna za otroke, ko sta videli, kako se njuna moža ukvarjata z otroki. Prepričani sta, da ni nobenega razloga, da bi iz civilne zakonodaje izbrisali potrebo po materi in očetu. »To sodišče mora držati z željami odraslih ali pa s pravicami otrok. Obojega pa ne more«, sta zatrdili.

Odvetniki v Michiganu, Ohiu, Kentuckyju in Tennesseeju so v preteklih tednih vložili kratke razlage tožbene zadeve v podporo zakonu o zakonski zvezi enega moškega in ene ženske v svoji državi, ki ga je kot ustavnega potrdilo 6. ameriško okrožno prizivno sodišče. Homoseksualni in lezbični tožniki v štirih državnih pravdah namreč zahtevajo od vrhovnega sodišča, naj omenjeno odločitev izniči.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top