Zgodovinski dogodek: Organizacija združenih narodov zaščitila družino, materinstvo in očetovstvo!

27. junija 2016 je Svet za čovekove pravice pri generalni skupščini OZN potrdil besedilo Resolucije o zaščiti družine. Gre za pomemben dogodek, saj gre za doslej v dokumentih OZN najbolj jasno opredeljen pomen družine za družbo, kar se je vse do pred kratkim sicer razumelo kot samoumevno in se zato ni tako jasno zapisalo.  Kako so homoseksualni aktivisti to domnevno pravno praznino v mednarodnih dokumentih zlorabili, smo občutili poleg drugih držav tudi v Sloveniji.

32 držav glasovalo za zaščito družine, 12 držav nasprotovalo zaščiti družine, 3 vzdržane.

Sveta za človekove pravice pri OZN, je podpr družino, pomen materinstva in očetovstva ter priznal njun poseben pomen za razvoj in obstanek civilizacije.

Vlada Mira Cerarja znova razočarala državljane: glasovala je proti družinski resoluciji OZN!

Slovenija si pod vlado Mira Cerarja še naprej koplje demografsko jamo. Medtem ko beležimo v Sloveniji število rojstev, ki ne zagotavlja obnavljanja prebivalstva, si Miro Cerar z ekipo privošči, da v skupščini OZN glasuje proti resoluciji, ki daje poseben pomen družini in jo ščiti. Razumi, kdor more?!

Ministrstvo Anje Kopač Mrak je dokazano najbolj protidružinsko ministrstvo, kar ga je Slovenija v 25. letih imela. Anja Kopač Mrak žal zavrača vsakršen dialog s civilno družbo in samovšečno vztraja pri spornih odločitvah v zadevah družinske politike, tudi v primeru koroških dečkov, saj je še vedno gluha za vsa opozorila o kršenju človekovih pravic in želji dečkov, da se vrneta v družino babice in dedka.

Vlade Anglije, Švice in Norveške skušale vsiliti ideoligijo spola, s čemer bi promovirale homoseksualnost, biseksualnost, transseksualnost in queerseksualnost

V večini držav članic OZN raste zavest o pomenu družine, materinstva in očetovstva. LGBTQ aktivisti pa s svojo ideoligijo spola, ki ne priznavana naravnega ženskega in moškega spola ter spodbuja k menjavanju spola in spolnih usmeritev, zaenkrat še obvladuje del držav tako imenovanega zahodnega sveta ter nekaj latinskoameriških. Ob sprejemanju te resolucije so se za najbolj ideologiji spola podvržene pokazale vlade Švice, Anglije in Norveške, ki so s svojimi radikalnimi protidružinskimi predlogi sprožile nasprotovanje velike večine držav. 

Pomembni poudarki resolucije:
- priznanje družine kot temeljne celice družbe in naravnega okolja za rast in razvoj, njenih  članov, posebej še otrok, ki potrebujejo posebno zaščito in skrb,
- priznanje družine kot temeljnega prostora socializacije in njenega pomena za družbo in  državo,
- potrditev materinske in očetovske skrbi, ki zagotovita najboljše okolje za rast in razvoj glede na otrokovo starost in zmožnosti,
- priznanje družinam, da so pomemben prostor socialnega povezovanja in medgeneracijske solidarnosti,
- priznanje družini za prenos kulturne identitete, tradicije, moralnih vrednost in dediščine družbe,
- poziv državam, da vodijo takšno družinsko politiko, kjer bodo revnejši in ovirani še posebej zavarovani,
- pomen vloge visokega komisarja za človekove pravice pri OZN, ki skrbi, da se konvencija o zaščiti družine izvaja v vseh državah.

Zdrav razum je v OZN zmagal. Naj zmaguje tudi v Sloveniji. Prva priložnost, da nekaj naredimo za večje spoštovanje družine in starih staršev v Sloveniji, bo udeležba na protestu pred ministrstvom za vrnitev velenjskih dečkov babici in dedku, ki bo v sredo, 6. 7., ob 16.30.

Takrat se boste lahko tudi prijavili kot prostovoljci za pomoč pri zbiranju podpisov za priznanje pomena starih staršev v družini otrok, ki jih Gibanje za otroke in družine začne zbirati s 1. 9. 2016.

Več:

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top