Papež Frančišek je zaščitil katoličane pred liberalno agendo!

Izredna sinoda o družini je v liberalnih medijih prebudila veliko mero obžalovanja in nezadovoljstva. Namen t. i. progresivnih medijev je bilo izvajanje medijskega pritiska na škofe in celotno katoliško skupnost. Posebej pa jih je frustriralo dejstvo, da niso uspeli narediti razdora znotraj Cerkve.

Liberalni mediji so hoteli vsiliti svojo agendo – doživeli pa so »bumerang efekt«!

Liberalni mediji (v Sloveniji - Dnevnik, Delo, RTVSLO, 24ur.com, Večer) so na vsak način želeli vsiliti svojo agendo, ki bi povzročila, da se Cerkev ne bi ukvarjala s ključnimi vprašanji povezanimi z družino, zakonsko zvezo in otroki. Posebej so želeli, da na Sinodi za osrednje teme ne bi bile razglašene priprava na zakonsko zvezo, posredovanje in prenos verskih vrednot iz staršev na otroke, okrepitev molitvenega življenja in načini povezovanja družin v medijsko in politično vedno bolj agresivnem okolju Zahodnega sveta. Globalni liberalni centri družbene moči so hoteli, da postaneta osrednji temi celotne izredne sinode status ločenih in ponovno poročenih ter položaj homoseksualno usmerjenih. Posebej so zahtevali, da se mora razpravljati o sočutju ter njihovem mestu znotraj Cerkve. 

56 It is totally unacceptable that the Pastors of the Church suffer the pressures in this matter and that international bodies to condition financial aid to poor countries, the introduction of laws that establish the “marriage” between persons of the same sex.

Papež Frančišek je vrhunsko zaščitil Sinodo in škofom zagotovil pravico do svobode izražanja!

V oktobru smo bili priča poskusu "medijskega liberalnega udara" z namenom, da se ob t. i. radikalnih socialnih temah razdvoji katoliško skupnost z namenom, da se ne bi poenotila in utrdila svoja stališča na področju družinskega življenja. Pri tem sta bili v medijih tema ločenih in homoseksualno usmerjenih prikazani v takšni luči, da bi vsi tisti, ki zagovarjajo tradicionalni katoliški nauk, izpadli kot nesočutni, nestrpni, farizejski in nazadnjaški. V tej težki medijski klimi se je papež Frančišek skupaj z vsemi škofi uspešno uprl medijski liberalni agendi. Z odprtostjo in demokratično razpravo je papež Frančišek omogočil škofom, da so lahko v miru in objektivno predstavili svoja družinska stališča in pri tem niso bili ustrahovani in demonizirani. Še več, papež Frančišek je škofom dal tisti prostor izražanja, ki jim ga liberalni mediji nikoli ne naklonijo – namreč prostor, ko so brez ustrahovanja lahko predstavili katoliški pogled na družino. Papež Frančišek je tudi podprl medijsko objavo poročil jezikovnih delovnih skupin, v katerih so škofje odločno podprli vrednoto družine in pravice otrok do primernega družinskega in verskega življenja. Obenem pa škofje niso podprli t. i. normalizacije homoseksualnih in ločenih življenjskih slogov. Gre za normalizacijo, ki bi jo lahko na področju prometa vzporejali z idejo, da moramo prometne nesreče (ločitve) in vožnje v nasprotno smer (homoseksualne poroke) normalizirati, govor o vožnji po predpisih (o zakonski zvezi in družini) pa razglasiti za izraz nestrpnosti, ne sočutja in nazadnjaškosti.

Zaključno poročilo sinode je dokaz, da katoliški svet ostaja zvest svoji žlahtni tradiciji in dediščini sv. Janeza Pavla II.

Vrh izredne sinode je bila objava zaključnega poročila, v katerem je velika večina škofov podprla tradicionalni pogled na družino in zakonsko zvezo ter prvič do sedaj skupno obsodila nasilje, ki ga zahodne države izvajajo nad državami v Tretjem svetu, ko od njih zahtevajo uzakonitev teorije spola in redefinicijo zakonske zveze in družine. Poročilo je vzbudilo veliko navdušenje v različnih koncih sveta ter veliko obžalovanje samooklicanih naprednih liberalnih medijev in skupin. Papež Frančišek je poročilo pospremil z besedami vabila, da katoličani do oktobra 2015 (ko bo redna sinoda prav tako o družini), prebirajo zaključno poročilo, obudijo spomin na bogato tradicijo katoliške teologije ter skušajo najti načine, da se ljudem, ki niso uspeli uresničiti svojih družinskih idealov, pomaga v njihovih pogostokrat težkih življenjskih položajih. Želimo si, da bo čas do prihodnje redne sinode (oktobra 2015) velika priložnost, da tudi v Sloveniji pokažemo na pomen vrednote družine, okrepimo vero v družinah in družbi ter oblikujemo slovensko obliko sočutja do ločenih in homoseksualno usmerjenih.

Matej Mark.
Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top