Papež Frančišek: Splav v primeru bolnih otrok je del nacistične ideje ustvarjanja čiste rase!

Papež je primerjal splave nerojenih otrok z nacistično idejo ustvarjanja čiste rase. Papeževe izjave med nagovorom delegacije italijanske družinske zveze (17.6.2018) so po srečanju potrdili tudi v Vatikanu. "Slišal sem, da je zelo modno – ali pa vsaj običajno – da se ženske v prvih mesecih nosečnosti testirajo, da bi videle, ali je otrok zdrav, če ni, je prvi predlog, da splavijo," je dejal papež. "To rečem z bolečino. V prejšnjem stoletju je bil ves svet šokiran nad tem, kaj so počeli nacisti, da bi izčistili raso. Ampak danes počnemo enako, samo da z belimi rokavicami." Prizadevanja nacistov po čisti, arijski rasi poznamo pod izrazom negativna evgenika. Takratne oblasti so spodbujale "prave" (arijske) ljudi, naj imajo čim več otrok, hkrati pa so uvedle obvezno sterilizacijo vseh genetsko nezdravih ljudi. Hkrati je Hitler uvedel evtanazijo, s katero so se znebili duševno bolnih ljudi.

V podporo tradicionalni družini

Papež je v svojem sobotnem nagovoru tudi ponovil prepričanje Rimskokatoliške cerkve, da je prava družina sestavljena iz moškega in ženske. "Težko je to reči, a danes govorimo o "raznolikih" družinah, različnih tipih družin. Res je, da je beseda "družina" analogna beseda, ker govorimo o "družini" zvezd, "družini" dreves, živalski "družini" ...," je začel papež. "A edina človeška družina je po Božji podobi tista, ki je sestavljena iz moškega in ženske. To je edina. Ni nujno, da sta moški in ženska vernika, a če se ljubita in se združita v zakonu, sta po Božji podobi, čeprav v Boga ne verjameta."

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top