Papež Frančišek: Zakonska zveza je samo skupnost moškega in ženske!

8. 4. 2016 so v Vatikanu predstavili odličen dokument Amoris Laetitia - O ljubezni v družini. V njem papež Frančišek izpostavi številne probleme in teme s področja družinskega življenja. Obenem odločno zavrne politične projekte homo-lebičnih-bi-trans-queer seksualnih aktivistov in jasno pove, da razmerja dveh moških in dveh žensk ne morejo biti izenačena z zakonsko zvezo moža in žene. Prav tako je odločno zavrnil ideologijo spola, ki preko šolskega sistema in socialnih politik želi zanikati biološki pomen moškega in ženskega spola. Posebnost tega dokumenta je tudi v tem, da papež še enkrat zelo jasno obsodi splav in se odločno zavzame za pravico otrok do življenja.

Celoten dokument si lahko preberete v angleščini.

Zavod KUL.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top