Peticija Vključite družino!

Splošna deklaracija o človekovih pravicah Organizaciji Združenih narodov nalaga dolžnost zaščite družine, ki jo označuje kot temeljno celico družbe in sta jo tako država kot družba dolžni zaščititi. Tudi drugi dokumenti Združenih narodov pozivajo organizacijo, da preuči vpliv sprejetih strategij na družino z namenom, da bi jo zaščitila.

V tem trenutku v Združenih narodih potekajo številna posvetovanja, kjer pa je kljub tem načelom družina očeta, matere in otrok zapostavljena. Na teh posvetih bodo sprejete odločitve, ki bodo usmerjale mednarodne razvojne cilje Združenih narodov in vseh 192 držav članic naslednjih 15 let. Zato jim ne moremo dovoliti, da ne bi upoštevali bistvene in nezamenljive vloge družine pri doseganju teh ciljev, sicer bo družina še bolj spodkopana.

S to peticijo se pridružite drugim državam in Svetemu sedežu in skupaj pokažimo Združenim narodom, da so družine nezamenljive in se jih ne sme več zapostavljati.

Peticijo lahko podpišete tukaj.
 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top