POZOR: Pismo bralke - hormonski motilci

Objavljamo pismo zveste bralke, ki izraža utemeljeno skrb zaradi hormonskih motilcev. Gre za pomembno temo, ki se ji bomo v prihodnje posvetili tudi na 24kul.si.

"Spoštovani,

Prosila bi vas, da si preberete članek v Mladini http://www.mladina.si/49512/. Namreč, o hormonskih motilcih, ki zmanjšujejo število semenčic pri moških, so odgovorni za spremembo spola (hermafrodit) http://sl.wikipedia.org/wiki/Hormonski_motilec, prezgodnjo puberteto in poženičenje moških oz. vse večje število gejev. Za vse našteto obstajajo dokazi na področjih, kjer je industrija v vodo spustila kemikalije, ki so hormonski motilci in so živali na tem področju postali hermafroditi oz. se nehale razmnoževati. Omenjeno je bilo dokumentirano z več dokumentarci. Zato ne bodite presenečeni, da ta populacija postaja vse močnejša. Saj se iz dneva v dan povečuje zahvaljujoč kemikalijam. Prvo, kar bi morali zahtevati  in se boriti, bi morala biti izločitev teh kemikalij (ki se masovno proizvajajo npr. v plastiki) iz uporabe. S komentiranjem dogajanj v EU nisi rešil problema. Dogajanja v EU parlamentu je posledica. Vzrok so hormonski motilci. Upam, da mi ne zamerite, da sem se razpisala o omenjeni temi. Namreč, sama imam 3 hčerke in se mi že misel, da ne bodo našle normalnega partnerja in ustvarile družino, zdi enostavno grozljiva. Če bi o tej temi pisali malo več in o tem osveščali bralce, bi vam bila zelo hvaležna. Saj je kemični lobi zelo močen in se znanstvena dogajanja s tega področja enostavno pometejo pod predprogo.

Lep pozdrav,

Bralka" 

Nekaj povezav o tej temi:

http://www.kvarkadabra.net/article.php/Gregor-Majdic-Hormonski-motilci
http://www.ringaraja.net/clanek/hormonski-motilci_5950.html 
 -http://druzina.enaa.com 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3222987/http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3222987/

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top