Posilstvo in nosečnost

Posiljena na službenem potovanju je Jennifer kmalu ugotovila, da je noseča. Posilstvo je ena najhujših stvari, ki se lahko zgodi ženski (in tudi moškemu). Če v posilsvu pride do spočetja otroka, je splav prva misel večine. Statistični podatki pa kažejo, da se večina žensk, ki zanosijo v posilstvu ne odloči za splav.  Splav za Jennifer in njenega moža ni bil nikoli v mislih. To je njena neverjetna zgodba.

https://www.youtube.com/watch?v=P45IQUUUe0s

Včasih ljudje verjamejo, da je splav nujen v primerih, ko ženska zanosi zaradi posilstva. Bodimo jasni: Vsaka ženska, ki je bila posiljena, je nedvomno trpela grozljivo nasilje in krivico. Potrebuje pomoč, zdravljenje in podporo svoje skupnosti. Posiljevalec bi moral biti odgovoren v največji možni meri zakona, v mnogih primerih pa je treba zakone izboljšati, da bomo ženske in dekleta popolneje zaščitili pred napadalci.

Splav ženski ne pomaga, da bi dobila ozdravitev, ki jo potrebuje in si jo zasluži. Splav ne izbriše posilstva ali razveljavi nasilja nad žensko. Namesto tega splav podreja to žensko - in zdaj njenega otroka - še enemu nasilnemu dejanju, ki ga prav tako ni mogoče izbrisati ali razveljaviti. Kot so ostro pričali številni preživeli posilstva, splav dejansko ovira zdravljenje po posilstvu. Splav travmi doda novo travmo in ustvari novo nedolžno žrtev, čeprav ta ne bo preživela.

https://www.youtube.com/watch?v=dUEomZ-O7t0

Nikoli ni pošteno ali pravično kaznovati nedolžnega otroka s smrtno kaznijo, ker je njegov oče storil grozno kaznivo dejanje. Posiljevalca niti ne obsodimo na smrt. S tem, ko otroku, ki je bil spočet zaradi posilstva, odvzamemo življenje, več pravic dajemo posiljevalcu. Posiljevalcu dajemo tudi priložnost nadaljevanja spolnega nasilja. Življenje tega otroka pa imamo za manj dragoceno kot življenje posiljevalca.

Nas, človeška bitja, ne more definirati dejanje zaradi katerega smo bili spočeti. Nad tem trenutkom nismo imeli moči in naša vrednost - ali naša lastna pravica do življenja - ne temelji na njem.

Celotno pričevanje Jenifer Christie je dosegljivo na https://www.liveaction.org/news/raped-while-on-a-business-trip-my-husband-and-i-chose-life/?__cf_chl_jschl_tk__=4dc5aefabab9f64e0e70c95e8cea6c2f72db756a-1603633970-0-ASgVSqjNx1IK47p77lFbSW7EFGL_lZ1TIGDMVSG5_4mAVkj6fbm1GoXi3PkCktr9jem53F1uf_7tJexJm29-8y2VpsURwZ9nmEovtpfIbzXM7Vvp7yviUcLVDfjXLsa1Up7Sdpq_Jf_rL-ADugK0PRKWNUguOvt7PGcQ7oDUE38Av4_pzMPx9W8BKRYgwmPO32UvEQVqZ5VlFqPcwi-s7HrRqK-Uw3FH1paexVvANNVRNlz7ZWQS9z8IXL6WSU7y9wCApi0CjiQa4mRYUI3UOIrIlnvFWsnOSNvJ7ceAgvGd7ggLUvw7GwIWNvsy7ySbJ8gZ9tmr7xB_FupTAWwzRwxYmrToVo75CHGU_bhetAv8  

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top