Poskus posilstva 6 letne deklice na Debelem rtiču, vodstvo ukrepa?

Objavljamo pričevanje o dogajanju v letovišču Rdečega križa na Debelem Rtiču in peticijo staršev. Prejšnji teden, 30. 6., je na WC bazena na Debelem rtiču prišlo do poskusa posilstva 6 letne deklice s strani enkrat starejšega neobladljivega nasilnega vrstnika. Mama otroka ne obvlada, starši drugih otrok v strahu, nekateri odhajajo, vodstvo Rdečega križa ne ukrepa. Tudi policija ne uspe narediti reda.

Pismo enega od očetov:

"Pozdravljeni,

včeraj je na zdravilišču Debeli Rtič v hotelu Arija prišlo do poskusa posilstva 6 letne punčke v WCju bazena.

Družina ostaja na Debelem Rtiču, starši smo prestrašeni.

Sedaj fantov očim sedi pred hotelom, njegova mama pa v jedilnici grozi.

Prišlo je 90 novih otrok. Seveda jim nihče ni ničesar povedal.

Direktorica hotela je odšla na dopust, ostaja en ostarel vratar. Imamo občutek, da hoče vodstvo dogodek pospraviti pod preprogo.

lp,"

Naslednje očetovo sporočilo:

"4 družine so že odšle. Predvsem mamice brez spremstva moških se čutijo ogrožene in odhajajo.

Sem pa opazil fantovo mamo v prijateljskem pogovoru z Renato Brunskole, šefico Rdečega križa.

Lp,"

Starši so vodstvu napisali peticijo, a se stanje ni uredilo!

 

Iztrgani listi iz knjige pritožb in pohval!

"Ko gosti napišejo, da odhajajo zaradi incidenta in varnosti, pa listi izginejo"

Tudi sicer se na Debelem rtiču dogajajo čudne stvari 

Pričevanje enega od očetov:

"Cel sistem je naravnam v biznis. Notranji bazen se zapira ob 16h, kljub temu, da je bilo prejšnji teden vetrovno. V času, ko imajo otroci kosilo ali popoldansko spanje, je bazen prazen. Ko bi se lahko kopali, jih vržejo ven.

V četrtek so na prošnjo neke mamice podaljšali obratovanje bazena celo do 18h. Pomagalo je, da je direktorico prosila v prisotnosti delegacije Rdečega Križa. V petek podaljšanje ni bilo možno, ker so bili reševalci zasedeni s snemanjem propagandnega spota.

Dan po tragediji, ko je " zdravilišče sprejelo vse potrebne ukrepe", se reševalci ukvarjajo s snemanjem propagandnega spota.

Otroci imajo terapije ob nemogočih urah. Recimo ob 12:15-12:45. Kljub temu, da je to čas kosila. Če starši premaknemo kosilo, odpade popoldansko spanje. Saj veste, otroci potrebujejo rutino. Vendar to nikogar ne zanima.

Hrana. Ne bom zgubljal besed. Paštete so Mercatorjeve. Polne alergenov, npr. jajčnih beljakovin. Večina otrok pa alergikov.

Za otroke gre. Vendar otroci tukaj nikogar ne zanimajo."

Imena in priimkov staršev na njihovo željo ne objavljamo.

Sporočilo za javnost – obvestilo staršem otrok na letovanju

Otroci povsem varni na počitnicah v MZL RKS Debeli rtič


Ankaran – 3. julij 2017 -  Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič v zvezi s poročanjem o dogodku, kjer so vpleteni mladoletni otroci, obvešča vse starše otrok, ki letujejo v zdravilišču ali na letovanje prihajajo v prihodnjih dneh,  da je šlo za osamljen in nepredvidljiv primer. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe, da se kaj podobnega ne bi ponovilo, zato so njihovi otroci povsem varni.

Zaradi zaščite interesov mladoletnih otrok o dogodku, ki je še v preiskavi, drugih izjav ne dajemo.

Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top